Bratislav Jelić u trenutku predaha
Bratislav Jelić u trenutku predaha

Golgeter vojvođanskog „severa“ Bratislav Jelić završio je minulu sezonu sa 23 gola u mreži rivala, a danas obeležava 23. rođendan. Znači, sve u znaku broja 23. Razlika je jedino u tome što je minule sezone nosio dres debitanta u vojvođanskim vodama Vojvodine iz Bačkog Gradišta, a sada je, po treći put, u dresu OFK Bečej 1918.

-Prvi put u prirodnoj poziciji napadača, primećuje Bratislav Jelić. Ranije su me forsirali na mestu štopera, zadnjeg veznog, a sada sam stigao da konkurišem za špica, koja je moja prava pozicija. Uostalom, potvrdio sam to minule sezone u gradištanskoj Vojvodini. Naravno, ne mislim da će i ovde sve ili tako glatko, ali iskusniji sam i verujem da ću radom i golovima steći poverenje trenera Branka Savića. Od rada ne bežim, a kako sam se opredelio za fudbal, znam šta mi je činiti.

Popularni, gotovo dvometraš (198 sm), Jelka je predodređen za fudbal. Treća je generacija u porodici koja juri za loptom. Deda po majci, Radovan Ivanović, bio je dugogodišnji golman seoske Mladosti u Radičeviću, tata Srećko i stric Željko su godinama bili nosioci igre matične Mladosti, ali i okolnih klubova Bečeja, Vrbasa, Srbobrana, a Bratislavu tek predstoji blistava karijera.

-Počeo sam da se interesujem za fudbal već u šestoj godini, a to je bilo logično jer su me okruživali fudbaleri. Sa 13 su me priključili seniorskom pogonu matične Mladosti iz Radičevića na treninzima, a sa 17 sam imao seniorsku sezonu i 11 golgeterski recki, sledeće sam golgetersku lestvicu podigao na „kotu 17“… Usledio je poziv iz Bečeja, gde sam prošao prve ozbiljne pripreme pred srpskoligašku sezonu. Izborili smo plasman u Prvu ligu Srbije, a onda sam ustupljen Mladosti iz Turije i ubeležio uspešnu sezonu sa 11 golova. Vratio sam se u Bečej, ali sam forsiran na poziciji štopera ili u zadnjoj veznoj liniji. A moja prirodna pozicija je napadač. To sam dokazao igrama u Vojvodini iz Bačkog Gradišta, gde sam proveo lepu sezonu, postigao 23 gola, stekao potrebnu rutinu, koja će mi, nadam se, biti od koristi pri mom trećem dolasku kraj Tise, optimista je, uslovno rečeno, jedan od novajlija Bečejaca u aktuelnom prelaznom roku Bratislav Jelić.

Iako danas gasi tek 23. svećicu na rođendanskoj torti, već deceniju stiče iskustvo trenirajući sa seniorima. Svestan je razlike u kvalitetu ranga takmičenja. Poštuje saigrače i zna da će biti teško izboriti se za željenu minutažu.

-Bez jake konkurencije nema napretka u igri pojedinca i ekipe u celini. Znam da me čeka mukotrpan rad, ali to sam izabrao. Dve godine sam paralelno trenirao i odbojku. Bilo je teško. Ipak je fudbal moj sport. Sada sam zaposlen, radim u tri smene, valja uskladiti sve obaveze, ali fokus je na fudbalu. Ova sezona je ključna za mene. Ne želim da pričaju o meni kao velikom talentu, već igraču koji je iza sebe imao uspešnu karijeru, zaključuje današnji slavljenik Bratislav Jelić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име