Slavoljub Dabižljević ima dodatni motiv protiv Čelarevaca
Slavoljub Dabižljević ima dodatni motiv protiv Čelarevaca

Volja žreba i rasplet tri odigrana kola doprineli su da se već u četvrtom kolu, danas od 16,30 sati, igra derbi vojvođanskog „severa“. Lider Vojvodina dočekuje u Bačkom Gradištu drugoplasirani ČSK iz Čelareva.

Oba rivala imaju maksimalan učinak do sada, a Voša bolju gol razliku (9:2) od „lavova“ (8:2) i zato gleda sa samog vrha tabele. Odmah valja dodati da već u nedelju četu trenera Lazara Dabižljevića čeka gostovanje u Tavankutu, koji ima sedam bodova iz tri utakmice, što će biti novi uzazov. Tri utakmice za osam dana.

-Ovo je jedan od razloga zašto je potrebno da imamo veliki broj igrača na raspolaganju. Kad se zna da liga ima 18 članova, znači da će se igrati 17 kola, i ekipe koje imaju dužu klupu za rotaciju u igri biće u prednosti, trezveno razmišlja Lazar Dabižljević i dodaje.

Čekaju nas dve izuzetno teške utakmice. O Čelarevcima ne treba da trošimo reči, jer je to klub sa izuzetnom tradicijom, koji je donedavno bio prvoligaš. Samo par dana kasnije gostujemo Tavnkutu, koji je izvrsno otvorio sezonu. Imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača da možemo da rasporedimo teret i u ovako zgusnutom mini ciklusu. Razumljivo je što na našem terenu želimo pobedu, pa ni Čelarevcima danas neće biti lako. Očekujem kvalitetnu utakmicu i prava je šteta što na tribinama neće biti ljubitelji fudbala, jer bi to bio motiv više za obe ekipe da pruže trenutni maksimum na terenu.

Mada će svi biti motivisani da igraju dobro u današnjem derbiju u Bačkom Gradištu, jedan mladić, ipak, ima razlog više od ostalih. Reč je o Slavoljubu Dabižljeviću, koji je kao talentovani dečak iz Bečeja izvesno vreme proveo u omladinskom timu tada prvoligaškog ČSK-a.

Nema sumnje da ima motiv „do neba“ da protiv kluba u kojem je doživeo lepe fudbalske dane potvrdi da nije zaboravio šta je tamo naučio. Igra u minulom kolu na gostovanju u Somboru protiv Radničkog i postignuti gol za vođstvo od 1:0 samo potvrđuju da je mlađi Dabižljević u formi. Ostalima ne manjka motivacija i želja za uspehom, još samo da to potvrde na terenu i Voša će zadržati epitet lidera.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име