Fudbal: Ikebana od oko 350 fudbalera

0
248
Tri najuspešnije ekipe desetogodišnjaka pred uručenje nagrada | Foto: Vlastimir Jankov
Tri najuspešnije ekipe desetogodišnjaka pred uručenje nagrada | Foto: Vlastimir Jankov

Tradicionalni trodnevni zimski turnir u malom fudbalu Škole fudbala OFK Bečej 1918 održan je minulog produženog vikenda. U tri uzrasne kategorije, takmičila se 31 ekipa i pod svodom „hrama sportova“ kraj Tise okupilo se oko 350 fudbalera 2006, 2007. i 2008. godišta.

-Ranije smo imali letnji, a nekoliko godina unazad organizujemo zimski turnir u malom fudbalu. Zadovoljni smo kako je sve proteklo, jer su deca dobila priliku da u optimalnim uslovima pokažu šta su naučila u školama fudbala svojih klubova. Rezultati su to potvrdili na terenu, a nama je drago da su se deca družila van terena. Kao što smo mi sada ugostili brojne prijatelje, tako ćemo im biti gosti na njihovim turnirima. Time će se produbiti stečena prijateljstva dece, što je prvenstveni cilj ovakvih turnira, rekao nam je u ime domaćina najiskusniji trener Budimir Bašić.

Koliko god da se svi treneri zaklinju da rezultati na ovakvim turnirima nisu primarni, tokom utakmice izgube glas dovikujući deci šta da urade na terenu. Kad su deca u pitanju, njima je sve važno. Rezultati najviše, pa evo i plasmana.

Desetogodišnjaci Bečeja s trenerom Lazarom Dabižljevićem osvojili su treće mesto | Foto: Vlastimir Jankov
Desetogodišnjaci Bečeja s trenerom Lazarom Dabižljevićem osvojili su treće mesto | Foto: Vlastimir Jankov

U kategoriji najmlađih, rođenih 2008. godišta, okupilo se 11 ekipa. Prvo mesto pripalo je dečici Radničkog iz Sombora, koji su u finalu rezultatom 3:1 savladali Mladost iz Turije. Tako su se Turinci vratili na svoju „Kobasicijadu“ s peharom i srebrnim medaljama oko vrata, a Alen Mučenski i s peharom najefikasnijeg igrača sa pet postignutih golova. Najbolji igrač turnira je Uroš Petković iz pobedničke ekipe, a najsigurniji golman David Urban iz ekipe OFK Bečej 1918, koja je s trenerom Lazarom Dabižljevićem u „malom finalu“ savladala Jedinstvo iz Rumenke sa 1:0 i osvojila treće mesto.

Najbolji igrač u kategoriji 2007. godišta Marko Božičić i treer Nemanja Vasin | Foto: Vlastimir Jankov
Najbolji igrač u kategoriji 2007. godišta Marko Božičić i treer Nemanja Vasin | Foto: Vlastimir Jankov

Srednja takmičarska kategorija okupila je osam ekipa dece 2007. godišta. Prvo mesto osvojila je ekipa Lider iz Odžaka, koja je u finalu savladala OFK Bečej 1918 trenera Nemanje Vasina sa 2:0. U utakmici za treće mesto Olimpik iz Apatina pobedio je subotičku Arenu posle izvođenja penala rezultatom 3:2. U ovoj kategoriji najbolji igrač je Marko Božičić iz Bečeja, najefikasniji sa sedam postignutih golova je Dušan Cvetković iz pobedničke ekipe, a najsigurniji golman je njegov saigrač Danilo Kovač Drobac.

Najzad, u konkurenciji dečaka 2006. godišta takmičilo se 12

ekipa. Epitetom pobednika okitila se subotička Arena, koja je u finalu minimalnim rezultatom 1:0 savladala domaćina s trenerom Budimirom Bašićem na klupi. U utakmici za treće mesto Polet iz Sivca pobedio je komšije iz Crvenke rezultatom 2:0. Najbolji igrač ove uzrasne kategorije je Mirko Malinović iz pobedničke ekipe, najefikasniji sa šest postignutih golova je Stefan Rašković iz Sivca, a Bečejac Levente Pinter proglašen je za najsigurnijeg čuvara mreže.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.