Samo je na početku utakmice bilo osmeha
Samo je na početku utakmice bilo osmeha

OFK Bečej 1918 – RFK Novi Sad 1921   0:4  (0:0)

Bečej: Pomoćni teren s veštačkom podlogom Gradskog stadiona kraj Tise. Bez gledalaca. Sudija: Dalibor Bečanović (Bečej). Strelci: Pekić u 55, 65. i 70, a Kavčić u 87. minutu za RFK Novi Sad 1921.

OFK Bečej 1918: Barjaktarov, Nađ, Vorgučin, Tatić, Preradov, Tutnjević, Tomić, Krajinović, Tomčić, Kobiljski, Tišma. Igrali su još: Milin, D. Todorović, Jakovljević, Ostojić,  Mastilo, Jelić, Nijemčević, Ilić, Mitrović, Božičić.

RFK Novi Sad 1921: Romić, Ignjić, Leđanac, Branković, Kavčić, Vukobratović, Kantandžić, Smiljanić, Ilijin, Stančetić, Pekić. Igrali su još: Ranđelović, Kačavenda, Suvajdžić, Simić, Mitrović, Grković, Vranješ, Petrović, Sporidobović.

Ne samo da su sačuvali svoju mrežu i u petoj pripremnoj utakmici, već su novosadski „kanarinci“ napunili mrežu domaćina kraj Tise. Poker je pao u nastavku utakmice i to najviše zahvaljujući tandemu Simić – Pekić. Prvi je tri puta asistirao, a drugi isto toliko puta pogodio za het-trik. Poslednju „notu“ cvrkutanja „kanarinaca“ kraj Tise ispisao je u samom finišu utakmice evro golom sa dvadesetak metara Dragan Kavčić.

Novi strateg Novosađana Petar Kurčubić, svakako, mora biti zadovoljniji od kormilara nasukanog bečejskog broda Branka Savića. Jer, „kanarinci“ su se raspevali kraj Tise, a Bečejci su utakmicu odigrali bez, gotovo, ijedne izglednije šanse za gol.

Pred golom Bečejaca
Pred golom Bečejaca

U prvom poluvremenu se utakmica igrala u solidnom ritmu, ali bez prilika. Samo je u finišu, tačnije 42. minutu, Jovan Pekić za malo bio kratak da materijalizuje centaršut sa desne strane. Ali, što propustio u prvom, nadiknadio je u drugom poluvremenu. U 55. minutu se, na centaršut Simića sa leve strane, u petercu domaćina poklonio i glavom poslao loptu iza leđa Barjaktareva.

U kaznenom prostoru Novosađana
U kaznenom prostoru Novosađana

Deset minuta kasnije Simić je izveo slobodan udarac sa levog boka tako što je ubacio pred gol Bečejaca, gde se najbolje snašao Pekić i loptu sproveo u mrežu za 0:2. U 70. minutu je, posle asistencije Simića, sa ivice kaznenog prostora našao lopti put do mreže i posle toga napustio teren. Tri minuta pre kraja Kavčić je sa 20 metara opalio po lopti, a ona se zakoprcala u desnom gornjem uglu domaćina za konačnih 0:4.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име