Startna postava Vojvodine protiv Bačke u Subotici
Startna postava Vojvodine protiv Bačke u Subotici

Kobno drugo poluvreme

Rezultat sve kazuje. To je oduvek bilo merilo u sportu. Kad neko izgubi rezultatom 7:0 (1:0), jasno je kakav je učinak imao na terenu. To se, upravo, dogodilo Vojvodini iz Bačkog Gradišta na gostovanju u Subotici i sudaru sa Bačkom 1901. Iako prvo poluvremene nije nagovešatavalo i približno takav ishod, jer su Subotičani na odmor otišli s minimalnom prednošću, a gol su postigli dva minuta ranije iz penala. Da nesreća bude veća po Vojvodinu, kako su završili prvo, tako su počeli drugo poluvreme. U drugom minutu nastavka, bilo je 2:0. Opet je strelac bio Dario Vojnić, koji je goleterski teror nastavio i u 67. minutu je postigao svoj četvrti gol, a dva minuta pre kraja iz drugog penala i peti za konačnih 7:0.

-Imali smo dosta kadrovskih problema, pa je igrao znatno mlađi tim, koji nije imao očekivani pristup utakmici i kad izostane zalaganje, onda je i „sedmica“ moguća, kratak i jasan je sekretar Vojvodine Radomir Raković.

Trener Goran Laličić nije mogao da računa na trenutno prvog golmana Kozarskog zbog privatnih obaveza, Ilić je izostao zbog nagomilavanja kartona, Kalaković, Mihajlović i Rajačić su bili zauzeti na radnom mestu… Priliku je dobilo nekoliko mladića poniklih u klubu i, očito, nisu položili ispit. Jedno je kada jedan ili dvojica bonus igrača igra, a drugo kada su petorica ili šestorica zajedno na terenu. Postoji izreka: Bolje je izgubiti jednu utakmicu sa 7:0, nego sedam sa 1:0. Međutim, problem Gradištanaca je što su oni u devet kola uzgubili sedam utakmica. U jubilarnom 10. kolu, opet, gostuju visokoplasiranoj Slogi u Čonoplji. Istina, biće kompletniji, ali je i rival kvalitetniji. Ne bi bilo dobro da povežu četiri poraza, ali ako je tako suđeno…

U Subotici je igrao sledeći sastav Vojvodine: Bošnjak, Miladinov, Draško, Svilar, Tomić, Dopuđ (od 46. Rondović), Savkov, Pelengić, Božić (od 69. Vučur), Prodanov, Tubić (od 58. Novaković).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име