Kadeti Vojvodine iz Bačkog Gradišta s trenerom Vojom Živkovićem
Kadeti Vojvodine iz Bačkog Gradišta s trenerom Vojom Živkovićem

Voljom žreba, uspešna fudbalska sezona u Bačkom Gradištu završava se narednog vikenda i u seniorskoj i u kadetskoj konkureciji.

Seniori u subotu (17.30) dočekuju Crvenku iz istoimenog „najslađeg sela“ u poslednjem kolu vojvođanskog „severa“,  a sutradan pre podne (10) kadeti Vojvodine odigraće poslednju utakmicu sezone Međuopštinske fudbalske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran protiv Proletera iz Njegoševa.

-Kolo pre kraja prvenstva imamo pet bodova prednosti i već smo obezbedili titulu prvaka, veli trener kadeta Vojvodine Voja Živković. Očekujem da budemo uspešni i na kraju sezone, čime bismo je okončali bez poraza. Samo smo sa drugoplasiranim Obilićem iz Zmajeva igrali nerešeno (1:1) na našem terenu, a sve ostale utakmice smo pobedili. Najubedljiviji smo bili protiv druge ekipe TSC iz Bačke Topole (17:1). Ovo je takmičenje uzrasta 2004. godišta, ali je dozvoljeno igranje petorice, takozvanih „bonusa“, 2003. godište. Izdvojio bih Davora Saboa (2003.) kao igrača koji je najviše napredovao, a tu je i „kvartet“ koji povremeno dobija priliku da se oproba u seniorskoj konkurenciji na utakmicama vojvođanske lige „sever“. To su golman Mladen Bošnjak (2004.), defanzivci Aleksa Tatić (2004.) i Nemanja Tomić (2003.) i napadač Nikola Novaković (2004.).

Voja Živković je predodređen za rad s mlađim kategorijama. Prvo je igrao fudbal u mlađem uzrastu matične Vojvodine, a već 27 godina radi kao trener sa mladima.

-Po završetku staža u podmlatku, prilikom odlaska na lekarske preglede imao sam visok pritisak i nisam dobijao dozvolu da igram u seniorskoj konkurenciji. Prešaltovao sam se na mali fudbal. Sada već pomalo zaboravljene 1994. godine tadašnji predsednik kluba Dragan Živkov – Džaja pozvao me da budem sekretar kluba, prihvatio sam, ali sam video da se ne radi sa decom i zasukao sam rukave. Nije lako raditi sa decom, ali je vrlo zahvalno. Ponosan sam na brojne generacije igrača koji su kod mene počinjali karijeru. Imali smo i uspeha. Dve titule prvaka smo osvojili u omladinskoj konkurenciji, tri u kadetskoj i četiri u pionirskoj. Naravno, u međuopštinskom rangu takmičenja. Kada je ekipa igrala u Novosadskoj ligi, omladinci Voše su 2001, 2013. i 2014. godine bili među prvih pet ekipa istog ranga takmičenja svog uzrasta. I na to sam ponosan, zaključuje Voja Živković.

A što se seniora Vojvodine tiče, oni ispisuju najlepše stranice 108. godina duge istorije kluba. Iako debitanti u visokom rangu takmičenja, plasirani su u „gornjem domu“ vojvođanskog „severa“. Da trener Lazar Dabižljević, u dogovoru sa klupskim rukovodstvom, nije u prolećnom delu prvenstva pružao priliku mlađim igračima, između ostalog i pomenutim kadetima, konačan plasman bi bio i bolji od sadašnjeg petog mesta.

Utakmica sa Crvenkom ne igra se u standadnom terminu Gradištanaca nedeljom, nego, shodno pravilu FSV da se radi regularnosti poslednje kolo igra u istom terminu, u subotu od 17.30 sati. Voša je favorit i pobedom bi obezbedila sadašnju „kotu 5“. Poslednji okršaj sezone na terenu SC „Đorđe Tapavica Džoja“ sudiće trojka iz Bačke Palanke na čelu sa Milošem Mileševićem, kome će asistirati Luka Latinović i Igor Kolaković, dok će funkciju delegata FSV obavljati Dejan Andrić iz Stanišića.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име