Bačkogradištanci su ogorčeni na deljene (ne)pravde | Foto: Vlastimir Jankov
Bačkogradištanci su ogorčeni na deljene (ne)pravde | Foto: Vlastimir Jankov

Mladost je u Radičeviću pobedila rezultatom 3:1 Eđžeg iz Malog Iđoša, a Vojvodina i Jedinstvo su izgubili na startu Međuopštinske fudbalske lige Bačka Topola-Bečej-Vrbas-Mali Iđoš-Srbobran. Bačkogradištanci u Tomislavcima od istoimene ekipe rezultatom 1:2, a Bačkopetrovoselci u Zmajevu od Obilića sa 0:2.

-Jedva smo „skrpili“ sastav za novu sezonu, u čemu su nam pomogli iskusni igrači iz Bečeja, pa sam, čak, i ja morao da se reaktivoram, ali uspeli smo da uklopimo mladost i iskustvo. To je pokazala premijerna utakmica protiv mlade ekipe Eđžega. Oni su pokazali zavidnu fizičku spremu i dosta trčali, ali smo mi na iskustvo uspeli ne samo da im pariramo, nego i pobedimo, raportirao nam je „drug predsednik centarfor“ Srećko Jelić.

Utakmica je protekla u znaku Jelića. Otac Srećko (41), predsednik kluba, postigao je jedan, a sin Bratislav (19) dva gola. Naravno, i ostali su pripomogli, pa su „mladostaši“ zabeležili vrednu pobedu.

Rezultatski gledano, Vojvodina je, kao i pre godinu dana, razočarala na startu prvenstvene trke. Ali, zajedničko za lanjski i ovogodišnji start je katastrofalno suđenje na štetu Bačkogradištanaca.

-Ako umesto fudbalera, tabelu treba da kroje sudije na terenu, onda naš klub ne želi da učestvuje u tome. Lane se nismo plasirali u viši stepen, između ostalog, i zbog sudijske lakrdije na startu u Srbobranu, sada se sve ponovilo u Tomislavcima. Tražićemo od nadležnih fudbalskih organa da se izjasne po pitanju deljenja (ne)pravde u Tomislavcima i onda ćemo povući konkretne poteze, ogorčen je predsednik najstarije „voše“ Goran Kudrić.

Bačkogradištanci su, inače, poveli golom Vejina, a onda su, pogotovo u drugom poluvremenu, sudije načinile niz propusta i nisu kažnjavali domaće fudbalere, a izabranicima trenera Zorana Sofrenovića nemilice delili kartone i nisu im dozvoljavale da razviju igru.

Petrovoselci nisu gajili velike ambicije pred odlazak u Zmajevo, pa je poraz od 0:2 u domenu očekivanja. Pogotovo što su igrači trenera Otoa Barte pružili sasvim zadovoljavajuću igru. Jedinstvo će na startu nove sezone imati hendikep da će tek kroz mesec dana u petom kolu igrati pred svojim navijačima.

-Klupska zgrada sa svlačionicama je u fazi totalne rekonstrukcje, pa ćemo iz tog razloga u drugom kolu, umesto kod nas, protiv Mladosti igrati u Radičeviću. U trećem gostujemo, a u četvtom smo slobodni, pa ćemo tek u petom kolu protiv Sloboda iz Stare Moravice zaigrati na našem terenu. Sredstva za rekonstrukciju klupskih prostorija obezbedila je Akademija fudbala iz Bačke Topole, pojasnio nam je član rukovodstva Petrovoselaca Janoš Žolnai.

Znači, prvi opštinski derbi igraće se već u nedelju u Radičeviću, a Vojvodina će u drugom kolu ugostiti srbobransku ekipu Mladost Radost.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име