Krenulo: Bez nagomilavanja igrača u fazi priprema
Krenulo: Bez nagomilavanja igrača u fazi priprema

Živnulo je na Gradskom stadionu kraj Tise. Bez velike pompe, stari stručni štab u sastavu Branko Savić, Dalibor Novčić i Miloš Andrić u društvu potpredsednika Nedeljka Vasića pozdravili su, posle mesec dana, stare snage i igračima koji su na probi poželeli da se prijatno osećaju u novoj sredini.

-Zahvalio bih se ovom prilikom igračima koji više nisu sa nama, a pomogli su nam proletos u ostvarenju cilja za prošlu sezonu i poželeo im uspeh u novim sredinama. Istovremeno, želim dobrodišlicu novim igračima u cilju stvaranja dobre atmosfere. Jer, to je jedan od preduslova da se napravi pozitivan rezultat, kojem svi težimo, obratio se ovim rečima igračima na prozivci šef stručnog štaba OFK Bečej 1918 Branko Savić i dodao. Morate imati na umu da u fudbalu ne postoji minuli rad. Krećemo „od nule“. Verujem da ste se dobro odmorili i stigli orni za ozbiljan rad. Odigraćemo sedam utakmica tokom priprema, što će biti dovoljno, jer je kostur ekipe ostao, već smo uspostavili neke principe igre tokom zajedničkog rada u minuloj polusezoni, i sada sve valja samo nadograditi.

Sportski direktor Miloš Andrić je naglasio da ima promena u timu, jer je nekoliko igrača otišlo, ali je rano da se kompletira spisak novajlija.

-U ovom trenutku je poznato da su naši novi članovi dvojica napadača. Goran Vlaučin je stigao iz Begeja (Žitište), a Bratislav Jelić se vratio iz Vojvodine (Bačko Gradište). Dogovorili smo se sa nekoliko igrača da provedu dve nedelje sa nama, kako bismo se uverili u njihove mogućnosti i oni vide da li smo sredina za njih. U tom periodu će imati priliku da odigraju i dve utakmice, a posle toga ćemo doneti odluku da li će doći do saradnje, pojasnio je status nekoliko novih lica na travnatom tepihu kraj Tise sportski direktor Miloš Andrić.

Cilj Bečejaca bio je da zadrže što veći broj igrača iz prolećnog izdanja. Iako se u dobroj meri uspelo, ipak ima igrača koji su napustili obalu Tise.

Stručni štab srpskoligaša sa Tise: Miloš Andrić, Dalibor Novčić i Branko Savić
Stručni štab srpskoligaša sa Tise: Miloš Andrić, Dalibor Novčić i Branko Savić

-Otišao je golgeter u minuloj sezoni Strahinja Ilić, koji je postao novi član Jedinstva iz Rumenke. Jovan Mitrović i Tamaš Nađ su prešli u Bajšu, Dean Tišma u Grafičar iz Beograda, a slobodni su u izboru sredine golman Stefan Barjaktarov, defanzivac Vladimir Ostojić, kao i napadač Siniša Nijemčević. Na žalost, po svemu sudeći ostaćemo i bez korpulentnog štopera Damjana Todorovića. Klupske ambicije su da se plasiramo u gornjem delu tabele. Ne napadamo titulu prvaka, ali ako nam se ukaže šansa uključićemo se u trku, što, ponavljam, nije imperativ, dodaje potpredsednik Nedeljko Vasić.

Imajući u vidu da je pauza bila samo mesec dana, te da je gro ekipe koja je iznela najveći teret na svojim leđima ostao, već u subotu, 10. jula, imaće prvu proveru.

Prvi trening je ispratip srećan broj sedam ljubitelja fudbala
Prvi trening je ispratip srećan broj sedam ljubitelja fudbala

-Da, ugostićemo u subotu od 18 sati novog prvoligaša Mladost GAT iz Novog Sada, nedelju dana kasnije igraćemo sa Tektilcem iz Odžaka, 21. jula sa Veternikom, tri dana kasnije sa Jedinstvom iz Banatskog Karađorđeva, poslednjeg julskog dana sa Hajdukom iz Kule. Ostaje nam da ugovorimo rivale za 4. i 7. avgust, zaključuje prvi raport s tek započetih priprema kormilar tiskog broda Branko Savić.

Na prozivci uz dozvolu stručnog štaba nisu bili Marko Mastilo, Nikola Tomić i Čedomir Tomčić. Kompletne pripreme će se održati u bazi kraj Tise. Sada se radi na glavnom travnatom terenu, a ako naiđu tropske vrućine radiće se na pomoćnom terenu s veštačkom podlogom pod svetlošću reflektora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име