Vredno se radi kraj Tise
Vredno se radi kraj Tise

Posle 113 dana, fudbaleri OFK Bečej 1918 odigrali su utakmicu i izgubili u Bačkom Petrovcu od vojvođanskog ligaša Mladosti rezultatom 1:2.

Istina, bio je to kombinovani sastav od igrača koji su imali manju minutažu u minuloj sezoni, zatim svojih „junoša“ i igrača koji su na probi tokom aktuelnih priprema, ali je poslužio stručnom štabu za „skeniranje“.

-Ako se ima u vidu da je pauza bila izuzetno duga, da su nastupili igrači koji se poznaju tek nedelju dana, onda je razumljivo što nije sve funkcionisalo, ali je na momente bilo dobro i vidi se da pojedinci imaju potencijal. Raduje me što se dobro istrčalo, što je i bio osnovni cilj prve provere. Nastavićemo u ovako masovnom broju da radimo još ove nedelje, a onda ćemo preseći i reći ko ostaje i nastavlja pripreme za sezonu pred nama, „raportirao“ nam je posle gostovanja u Bačkom Petrovcu šef stručnog štaba Bečejaca Milan Belić.

„Prvenac“ u novom pripremnom ciklus postigao je iz jedanaesterca Žarko Кobiljski pri kraju utakmice za 1:1, ali su momci sa Tise nepažnjom u poslednjim trenucima igre primili gol za poraz.

Za sada je Mane Marković usamljen na golu Bečejaca
Za sada je Mane Marković usamljen na golu Bečejaca

-To je plod taktičke neobučenosti mlađih igrača. Vreme radi za njih i radom ćemo pokušati da eliminišemo ili svedemo na najmanju moguću meru slične slabosti. Još uvek smo u problemu s golmanima. Mane Marković je imao temperaturu, ali je morao na gol, pošto se Ranko Puškić, koji je pratio utakmicu iz gledališta, još nije uključio u rad zbog zravstvenih problema. Čekamo da lakari daju „zeleno svetlo“ Puškiću, jer je teško raditi pripreme sa samo jednim golmanom, dodaje kormilar tiskog broda Milan Belić.

Dan posle utakmice je bio slobodan, a danas od 16 sati kreće novi mikrociklus. Novina je što će se raditi na glavnom terenu, na koji se čitave minule nedelje nije treniralo zbog postavljanja sistema za automatsko zalivanje terena.

Naredna provera Bečejaca zakazana je za 11. jul. Zanimljivost je što će se igrati s istoimenim rivalom, ali trećim u nizu. Prvo je bilo dogovoreno da se igra s omladincima superligaša Vojvodine, posle njihovog otkazivanja dogovoren je okršaj sa komšijskom Vojvodinom iz Bačkog Gradišta, a onda su se javili Novosađani i preložili utakmicu sa seniorima        .

-Voša se nikad ne odbija, pogotovo što će utakmica biti od koristi za igrače koji su izneli teret prvenstvenih okrašaja u minuloj sezoni i neke novajlije. Igraćemo u SC „Vujadin Boškov“, a sutradan će ostali skoknuti do Bačkog Gradišta i sastati se sa domaćim vojvođanskim ligašem, zaključio je Milan Belić.

I dok stručni štab i igrači vredno rade, rukovodstvo kluba ovih dana, pored obaveza oko završetka infrastrukture, imaju razgovore s napadačem Nikolom Furtulom o nastavku zimus tek započete saradnje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име