Završio se period rada Bečejaca iz golova
Završio se period rada Bečejaca iz golova

„Krvna slika“ srpskoligaša sa Tise je dobijena tokom trodnevnog testiranja, a danas je na redu prva provera u Bačkom Petrovcu protiv vojvođanskog ligaša Mladosti.

-U želji da dobijemo aerobne sposobnosti svakog igrača, odnosno kardiorespiratornu izdržljivost i time procenimo koliko krvni sudovi i srce  mogu da izdrže opterećenje i rade u otežanim uslovima, prvo smo uradili „bip“ test. Na osnovu toga izračunali smo maksimalnu potrošnju kiseonika svakog igrača i napravili dve različite trenažne grupe. Drugog dana smo radili trening snage i dobili vrednosti izdržljivosti, a trećeg dana je održan kardo trening. Zbog koronavirusa nismo mogli da održimo test snage u teretani, rekao nam je doktorand na novosadskom Fakultetu fizičke kulture i član stručnog štaba Bečejaca Dejan Čokorilo.

Pošto je postavljen sistem za automatsko zalivanje terena na Gradskom stadionu kraj Tise, sve je rađeno na travnatoj površini iza gola na severnoj strani, a jučerašnji pripremni trening za danađšnju utakmicu odrađen je pre podne u Bačkom Gradištu.

Još malo i svi će se preseliti na teren s veštačkom podlogom
Još malo i svi će se preseliti na teren s veštačkom podlogom

-Igrači koji su u minuloj sezoni izneli teret prvenstvenih okršaja radili su sa Dejanom Čokorilom odvojeno, a ja sam formirao dve ekipe sastavljene od naših mlađih igrača i momaka koji su na probi. Na taj način im pružamo priliku da, pored rada na treningu, pokažu koliko mogu tokom utakmice i da li zaslužuju da ostanu. Slično će biti i u sledećoj proveri, 11. jula u Bačkom Gradištu, protiv domaće Vojvodine, koja je uskočila u planirani termin igranja utakmice s omladincima superligaša Vojvodine, jer su oni iz opravdanih razloga otkazali tradicionalni pripremni okršaj sa nama. Posle te utakmice ćemo se zahvaliti momcima koji ne budu zadovoljili naše kriterijume i formirati takmičarski pogon od 25 fudbalera. Naravno, moguće je da ćemo i kasnije, jer se prelazni rok završava tek početkom oktobra, angažovati igrača ili dva, dodaje šef stručnog štaba Bečejaca Milan Belić.

Potpredsednik Nedeljko Vasić i Dragan Stanojev, koji održava teren, posmatraju rad automatske prskalice
Potpredsednik Nedeljko Vasić i Dragan Stanojev, koji održava teren, posmatraju rad automatske prskalice

U utorak bi trebalo da se priključi ekipi i golman Ranko Puškić, koji je apstinirao iz zdravstvenih problema, novajlija Nenad Kudrić je u izolaciji do 11. jula, a s napadačem Nikolom Furtulom se vode razgovori oko nastavka saradnje.

U ponedeljak je slobodan dan, a u utorak će se trenažni proces vratiti na glavni teren, koji će biti spreman, posle uvođenja sistema automatskog zalivanja travnate površine, za rad. Neće na njemu dugo ostati, jer je sve bliže termin kad će se preseliti na novi teren s veštačkom podlogom.

-Kompletna veštačka podloga je na terenu, obeleženo je i igralište, sad predstoji finiš radova, tačnije posipanje granulata i peska, tako da se nadamo skorom izlasku na novi toliko čekani i potrebni teren, uključuje se u razgovor potpredsednik OFК Bečej 1918 Nedeljko Vasić.

Prelaskom rada na novom terenu, glavni s automatskim prskalicama i redovnim košenjem postaće optimalan za igranje utakmica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име