Tomislavci u belim i Jedinstvo u crvenim dresovima su osvojili po 18 bodova
Tomislavci u belim i Jedinstvo u crvenim dresovima su osvojili po 18 bodova

Završena jesenja polusezona MOFL Bačka Topola, Bečej, Mali Iđoš…

Spustila se zavesa na jesenju polusezonu Međuopštinske fudbalske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran, a najviše razloga za radost imaju fudbaleri Proletera iz Njegoševa, koji zimuju na tronu.

Pobedili su u nedelju Slaviju na gostovanju u Novom Orahovu sa ubedljivih 5:0. Još ubedljiviji gost bio je Eđšeg iz Malog Iđoša, koji je u naselju Pobeda slavio protiv istoimene ekipe sa 7:0. Rezultatski najmanju, ali zato najvredniju, pobedu kao gosti izvojevali su Tomislavci, koji su u Staroj Moravici pobedili Slobodu sa 1:0. Jedino je Mladost u Radičeviću pobedila kao domaćin Bačku iz Pačira sa 3:0, dok je Jedinstvo iz Bačkog Petrovog Sela bilo slobodno.

-Na najlepši mogući način smo okončali sezonu i zimujemo da „koti 5“ sa 13 bodova. Na oproštajnoj utakmici briljirao je het-trikom Siniša Ilić. Odlazimo zadovoljni na odmor, a očekujemo da na proleće popravimo poziciju, bar, za jedno mesto, nepopravljivi je opštimista predsednik „mladostaša“ Milan Vojnović.

U poslednjoj rundi najviše su profitirali Tomislavci, jer su se, zahvaljujući za gol boljoj gol razlici od Jedinstva, sa četvrtog popeli na drugo mesto, a Sloboda se sa drugog spustila na četvrto mesto.

Sada predstoji preduga zimska pauza. Ko se najbolje pripremi za nastavak sezone imaće najveće šanse da na kraju trijumfuje. Objektivno su četiri kandidata za titulu prvaka, prvoplasirani Proleter sa 19 bodova, zatim Tomislavci i Jedinstvo sa po 18 i Sloboda sa 16. Malo je verovatno da će petoplasirana Mladost i stepenicu ispod njih Eđšeg sa po 13 bodova moći da se uhvate u koštac sa već pomenutim „kvartetom“, a Slavija i Bačka će voditi borbu ko će biti bolje plasiran iznad poslednje Pobede, koja je postigla samo dva gola i nema nijedan bod.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име