Kapiten Nemanja Stanojev i golman Marko Živkov u pozadini imaju u nedelju poslednji jesenji ispit | Foto: Vlastimir Jankov
Kapiten Nemanja Stanojev i golman Marko Živkov u pozadini imaju u nedelju poslednji jesenji ispit | Foto: Vlastimir Jankov

U novijoj istoriji sigurno, a starijoj još verovatnije, bečejski fudbaleri nisu gostovali u selu Sakule. Znači, s jedne strane premijarna, a s druge poslednja, utakmica aktuelne polusezone vojvođanskih srpskoligaša biće protiv nepoznatog rivala.

Imajući u vidu da su momci sa Tise već obezbedili titulu jesenjeg prvaka, neko može da pomisli da će na jug Banata ići kao turisti.

-Turizam ostavljamo za leto, kada bude fudbalska pauza, a sada nam je svaka utakmica bitna. Jer, nama nije cilj da se okitimo titulom jesenjeg prvaka, već da budemo prvi na kraju sezone. A da bismo do tog cilja došli, svaka utakmica je bitna. Zato, u Sakule putujemo sa željom da se vratimo kao pobednici. E sad, drugo je pitanje hoće li tako i biti. Svako ima pravo da se nada, pa i naš domaćin. Bodovna razlika nije primarna, jer je svaka utakmica izazov za sebe, i samo pod uslovom da moji igrači na terenu pruže maksimum do poslednjeg sudijskog zvižduka možemo da računamo na tri boda, oprezan je šef stručnog štaba Bečejaca Jovica Lakić.

Prisutna je neizvesnot oko nastupa vragolastog Ogia Đuričina | Foto: Vlastimir Jankov
Prisutna je neizvesnot oko nastupa vragolastog Ogia Đuričina | Foto: Vlastimir Jankov

Povoljna okolnost za Bečejce je što je pouzdani štoper Marjan Cvetković „preležao žuticu“ i vraća se u startni sastav, a neizvesnost je jedino prisutna oko nastupa Ognjena Đuričina, koji je u ranoj fazi minule utakmice protiv „mladostaša“ morao da napusti teren zbog udarca u skočni zglob.

-Trenirao sam smanjenim intezitetom ove nedelje i iz dana u dan sam se osećao sve bolje. Lično se nadam da će me trener uvrstiti u startnu postavu, a ne bude li tako biću spreman da priskočim u pomoć ako zatreba, jasan je Ognjen Đuričin.

Nemanja Kragović je važna karika u bečejskom lancu uspeha  | Foto: Vlastimir Jankov
Nemanja Kragović je važna karika u bečejskom lancu uspeha | Foto: Vlastimir Jankov

Kolo pre poslednjeg jesenjeg prvenstvenog okršaja Bečejci imaju osam bodova prednosti u odnosu na pančevački „brzi voz“ koji im prvi hukće iz leđa, a 12 u poređenju sa „borcima“ iz Sakula. Ne kriju da im je žalja da bodovnu „zimnicu“ i uvećaju. Tandem golgetera sa ukupno 31 postignutim golom, Ognjen Đuričin (15) i Mladen Kovačević (16), mogao bi danas da bude na poslednjem zajedničkom nastupu. Sve zavisi od toga hoće li  Đuričin, koji je već postao „plavi golub“ subotičkog superligaša, obući dres sa brojem 10.

Ono što je izvesno, fudbalsku pravdu deliće Nikola Petrović iz Šajkaša, pomageće mu linijske sudije Aleksandar Vladić iz Šida i Petar Radić iz Novog Sada, a četvrti sudija biće Mladen Davidović iz Žitišta, dok će ulogu delegata obavljati Milorad Kurjakov iz Aradca.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име