Kormilar tiskog broda Milan Belić i sportski direktor Miloš Andrić | Foto: V. Jankov
Kormilar tiskog broda Milan Belić i sportski direktor Miloš Andrić | Foto: V. Jankov

Više nema prevelike gužve na stadionu kraj Tise. Ono što je planirano za 11. jul, urađeno je tačno deset dana kasnije.

Šef stručnog štaba srpskoligaša OFК Bečej 1918 Milan Belić skresao je spisak igrača na podnošljivu brojku od dva golmana i 22 igrača.

Optimalno za uigravanje kroz pripremne utakmice, ali i igru na dva gola ako i dalje bude na snazi preporuka da nema utakmica.

-Nadamo se da ćemo za vikend, ipak, moći da igramo utakmice. Rivali bi trebali da nam budu imenjaci „mladostaši“. U subotu bi ugostili Mladost iz Bačkog Jarka, a u nedelju bi bili gosti Mladosti u Turiji. Imamo dva tima i rasporedićemo im minutažu, tako da će svi dobiti priliku. Nekim mladićima koji su bili na probi zahvalili smo se, a neki su sami odustali. Zadržali smo našu decu, koja će trenirati sa nama do starta prvenstva, a onda će, možda, negde na kaljenje. Poslednjih dana smo angažovali napadača Jovana Mitrovića iz superligaša TSC-a i dvojicu „bonus“ igrača. Defanzivac Gligorije Bratić je stigao iz superligaša Proletera, a bočni napadač Siniša Nijemčević iz radova osvajača kupa Vojvodine. Dug je prelazni rok i ako se ukaže potreba možemo dodatno da reagujemo, najavljuje kormilar tiskog broda moguće proširenje igračkog kadra.

Zanimljivost je vezana za mladog Grigorija Bratića. Njagov otac Vidak bio je na korak da obuče dres Bečejaca u vreme dok su igrali u eliti, a Gligorije nije bio ni rođen. Što nije uradio otac, jeste sin. Sudbina je htela da Bratić, istina četvrt veka kasnije, ipak zaigra u dresu Bečejaca.

Tako se spisak novajlija kraj Tise zaustavio na srećnom broju „sedam“. Prvi su stigli iskusni štoper Borislav Bajić (Prvi maj iz Rume) i povratnik vezista Nemanja Vasin (Borac iz Šajkaša). Iz mladog tima subotičkog Spartaka vratili su se u matičnu sredinu Igor Tatić i Alen Hasičić, defanzivci kao i Gligorije Bratić (Proleter iz Novog Sada). Кonkurencija je zaoštrena i u napadu, jer su stigli Jovan Mitrović (TSC iz Bačke Topole) i Siniša Nijemčević (Vojvodina iz Novog Sada).

Pored novajlija, borbu za dres srpskoligaša OFК Bečej 1918 vodiće još golmani Mane Marković i Ranko Puškić, defanzivci Vladan Vorgučin, Milorad Janjuš, Anđelko Кačavenda, Vladimir Ostojić i Nikola Savin. Za mesto u veznoj liniji konkurisaće Martin Jelić, Nemanja Jović, Adis Кurtiši, Nebojša Pavlović i Ilija Tutnjević, a u fazi najbližoj protivničkom golu konkurisaće još Ilija Erdeljan, Žarko Кobiljski, Nikola Кopre, Luka Кrajinović i Nikola Furtula.

Uskoro bi trenažni proces mogao da se odvija na novom igralištu s veštačkom podlogom. Jer, svi radovi vezani za sam teren su gotovi. Posle peska, razbacan je i granulat po travi, koja je ošišana. Ostalo je da se postavi ograda, a to ne smeta da lopta počne da skakuće po terenu i igrači trče za njom.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име