Miloš Andrić je sportski direktor i trener golmana Bečejaca
Miloš Andrić je sportski direktor i trener golmana Bečejaca

Srpskoligaš sa Tise  počinje pripreme za nastavak prvenstvene trke. Biće to, ujedno, promocija novog šefa stručnog štaba OFК Bečej 1918 Branka Savića, koji je već radio u klubu u vreme prvoligaških dana i godini kada se u Bečeju obeležavao vek igranja fudbala.

Nije tadašnja epizoda bila za pamćenje, jer je, zbog neadekvatnih rezultata, posle 15 kola usledio rastanak. Međutim, sada su klupske ambicije skromnije i očekuje se da vrsni stručnjak potvrdi vrednost i ekipu uvede u mirnije vode srpskoligaškog karavana. Podsećanja radi, Bečejci zimuju na „koti 11“ sa po osam pobeda i poraza, tri nerešena rezultata i gol razlikom 32:32.

Imajući u vidu da će, čak, šest ekipa, a možda i sedam, izgubiti status srpskoligaša na kraju sezone, sadašnjih 27 bodova Bečejcima ne daje sigurnost oko opstanka, jer ih samo dva boda deli od opasne zone.

-Tačno je to, ali nas, primera radi, od petog mesta dele četiri boda. Rečju, liga je izuzetno izjednačena i nastavak će biti dramatičan za veliki broj klubova. Nadam se ne i naš, pošto očekujem da na vreme uplovimo u mirnije vode. Valja se dobro pripremiti, jer od samog starta predstoje izazovi. Istina je da ćemo jednu utakmicu više igrati na našem terenu, ali to je prednost samo na papiru. Teren je mesto gde se stiže do rezultata, a samo se oni vrednuju, veli sportski direktor Bečejaca Miloš Andrić.

Sutrašnja prozivka je zakazana za 11 sati na Gradskom stadionu kraj Tise. Pored promocije trenera Branka Savića, biće predstavljen i „kvintet“ novajlija.

Vratili su Bečejci svoju decu, golmana Isidora Milovanova i beka Uroša Preradova iz bačkogradištanske Vojvodine, koja je sa njima stigla do lidera vojvođanskog „severa“. Stigao je zadnji vezni Igor Vida, koji je prošao fudbalsku školu sadašnjeg superligaša TSC-a iz Bačke Topole, a došao je iz mađarskog trećeligaša Janoš Holma. Prvi je u aktuelnom prelaznom roku angažovan „ol raund“ Marko Mastilo iz velikoselske Кozare, a poslednji bek pančevačkog prvoligaša Železničara Aleksandar Milin, koji je minule polusezone nosio dres Prvog maja iz Rume.

-Nismo završili aktivnost vezanu za prelazni rok. Otišao nam je „sekstet“, valja popuniti nastalu prazninu, a možda i brojčano i kvalitetno ojačati igrački kadar. Znači, narednih dana će biti dolazaka, a možda i novih odlazaka, zaključuje Miloš Andrić.

Podsetimo, Bečejce su ove zime napustili golman Ranko Puškić, defanzivci Branislav Bajić, Grigorije Bratić i Nikola Savin, odnosno vezisti Adis Кurtiši i Nebojša Pavlović.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име