Proletos više osmeha: Nastavak sezone je bio daleko uspešniji od prvog dela
Proletos više osmeha: Nastavak sezone je bio daleko uspešniji od prvog dela

Tiski brod je kao četvrti prošao kroz cilju ravninu srpskoligaških voda, što se, imajući u vidu kakvo je putešestvije bilo, smatra uspehom. Posle ispadanja iz Prve lige Srbije pre dve godine, odlaska kompletnog kadra, igračkog, stručnog i rukovodećeg, ostale su samo betonske tribine i travnati teren. Krenulo se od „nule“.

Minule sezone se na sve nadovezao problem s pandemijom Kovid 19, pa je tek završena sezona bila merilo uspešnosti.

Nije se dobro startovalo. Tome je, donekle, doprineo i nepovoljan žreb. Posle devetog kola momci sa Tise su bili preposlednji na tabeli sa samo sedam osvojenih bodova. Ceh je platio šef stručnog štaba Milan Belić, jer je lakše menjati trenera nego celu ekipu. Šok terepija je uspela. „Vruć krompir“ je preuzeo sportski direktor Miloš Andrić u saradnji s povratnikom u stručni štab Daliborom Novčićem. Kraj prvog dela prvenstva završen je na „koti 11“ sa 27 bodova.

Zimska pauza je bila mirna samo za igrače. Ostale strukture su se potrudile da dodatna selekcija igrača bude uspešna. Prvo je angažovan novi kormilar u liku trenera Branka Savića, kome je to bio povratak kraj Tise, a onda su agažovani igrači koji su tokom prolećne sezone potvrdili da je izbor bio „pun pogodak“. Iz kola u kolo, Bečejci su igrali sve bolje i penjali se, stepenicu po stepenicu, više na tabeli, da bi sezonu završili sa 65 bodova na četvrtom mestu.

-Zadovoljan sam kako smo realizovali program i sakupili 38 bodova. Da je odbrana bila malo sigurnija, jer se ne možemo pohvaliti sa 24 primljena gola, utisak bi bio i bolji. Kad sam angažovan, cilj je bio da izbegnemo opasnu zonu, ali kako je vreme odmicalo mi smo pokazali da nam je mesto u vrhu. Nova sezona bi mogla da bude novi izazov i za mene i za igrače. Imamo optimalne uslove za rad i sve zavisi od nas i naše posvećenosti obavezama, jasan je trener Branko Savić.

Sportski direktor Miloš Andrić, koji je, ujedno, i trener golmana, ističe zadovoljstvo radom trenera Branka Savića i njegovog asistenta Dalibora Novčića, što znači „briga manje“ u pauzi između dve sezone.

-Želimo da zadržimo većinu ekipe na okupu. Sa svakim igračem ćemo obaviti otvoreni razgovor, neka nova imena imamo u vidu, razgovaraćemo i sa njima. Bilo bi dobro da nam predstojeća selekcija bude uspešna kao zimska, što bi garantovalo kvalitetan sastav i samim tim nove planove, veli Miloš Andrić.

Doda li se svemu da tokom minule sezone završen pomoćni teren s veštačkom podlogom, koji je opasan stubovima sa reflektorima, to znači da su stvoreni uslovi za optimalan rad tokom letnjih pripema i u tropskim danima. Sada je važno zadržati „kostur tima“, popuniti određene pozicije i, posle zasluženog odmora, krenuti u nove izazove.

Kako to obično biva, evo i statističkih podataka na kraju sezone. Na 38 utakmica, uknjiženo je jubilarnih 20 pobeda, pet puta se igralo nerešeno, 13 puta su Bečejci teren napustili pognute glave, uz gol razliku 80:56 i osvojenih 65 bodova. Dres je nosilo, čak, 33 fudbalera, a u listi strelaca upisalo se 16 igrača, čemu valja pridodati i dva autogola. Najviše puta, ukupno 36, igrao je Ilija Tutnjević, koji je postigao četiri gola iz jedanaesteraca. Sa po 33 odigrane utakmice slede: kapiten Vladan Vorgučin i Luka Krajinović (postigao 9 golova), a redosled ostalih je: Žarko Kobiljski (32-10), Jovan Mitrović (29-3), Siniša Nijemčević (29-11), Strahinja Ilić (28-14), Vladimir Ostojić (22), Dean Tišma (21-8), Alen Hasičić (19), Aleksandar Milin (18), Igor Tatić(18-1), Nebojša Pavlović (17-3), Adis Kurtiši (16-1), Aleksandar Lovre (16-2), Marko Mastilo (16-2), Isidor Milovanov (16), Tamaš Nađ (16), Uroš Preradov (16), Rano Puškić (16), Nikola Tomić (16-3), Čedomir Tomčić (16-3), Martin Jelić (15), Damjan Todorović (13-3), Borislav Bajić (10), Nikola Savin (8), Georgije Bratić (6),Stefan Barjaktarov (5), Nikola Kopre (5-1), Nemanja Vasić (2), Milorad Janjuš (2),Jovan Jakovljević (1) i Mane Marković (1).

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име