Na terenu kao u košnici
Na terenu kao u košnici

Predivna slika na Gradskom stadionu kraj Tise. Posle toliko dugog muka sa tribina, minulog vikenda su se čuli povici bodrenja, a na terenu „kao u košnici“.

Povod je bio održavanje tradicionalnog dvodnevnog turnira mlađih kategorija u organizaciji ovdašnje Škole fudbala pri OFK Bečej 1918.

-Tradicija od 2009. godine se nastavlja. Ovog puta se u četiri uzrasne kategorije, od 2009. do 2012. godišta, okupilo 55 ekipa, što znači da se na terenu našlo 660 igrača. Na glavnom  travnatom terenu smo postavili četiri igrališta, bacili lopte i zadovoljstvo je bilo potpuno, od dece na terenu, preko roditeja i najvijača oko igrališta, do nas organizatora, veli koordinator rada Škole fudbala u Bečeju Budimir Bašić.

Trener Budimir Bašić sa selekcijom U-10
Trener Budimir Bašić sa selekcijom U-10

Imajući u vidu da su među učesnicima bili i talenti novog šampiona Premijer lige u BiH Borca iz Banja Luke, to je turnir poprimio međunarodni karakter. Evo i rezultata završnice turnira u sve četiri kategorije, na osnovu kojih je dobijen konačan plasman, a iz pobedničkih ekipa su najbolji igrači u vršnjačkoj konkurenciji.

Uzbuđenje pred golom Bečejaca U-10
Uzbuđenje pred golom Bečejaca U-10

U-9 (2012. godište – 16 ekipa) – finale: Profesor Bolesnikov (Novi Sad) – Kać 4:0, za treće mesto: One Team (Temerin) – Crvenka 4:2. Najbolji igrač: Lazar Klisurić. U-10 (2011. godište – 15 ekipa) – finale: Ada – Bambi (Zrenjanin) 3:1, za treće mesto: Bečkerek (Zranjanin) – Klek 4:1. Najbolji igrač: Peter Budai. U-11 (2010. godište –  10 ekipa) – finale: One Team (Temerin) – Hajduk (Kula) 2:0, za treće mesto: Sporto (Zrenjanin) – Sutjeska (Bačko Dobro Polje) 2:0. Najbolji igrač: Pavle Novaković. U-12 (2009. godište – 14 ekipa) – finale: ČSK (Čelarevo) – Borac (Banja Luka) 4:0, za treće mesto: Profesor Bolesnikov (Novi Sad) – Proleter (Zrenjanin) 0:0 – penalima 3:2. Najbolji igrač: Matija Delibašić.

Najmlađa selekcija Bečejaca sa trenerom Vladanom Vorgučinom
Najmlađa selekcija Bečejaca sa trenerom Vladanom Vorgučinom

Kad su bečejke ekipe u pitanju, U-9, koju je predvodio trener Vladan Vorgučin, i U-11, trenera Budimira Bašića, nisu uspeli rezultatima u grupi da se izbore za četvrtfinale. Generacije U-10 i U-12 su prošle u četvrtfinale, ali ne i dalje. U-10 trenera Budimira Bašića izgubila je rezultatom 0:3 od kasnijeg prvaka Ade, a selekcija U-12, trenera Strahinja Gavrića, minimalnim rezultatom 0:1 izgubila je od Proletera.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име