Rad ne izostaje, ali utakmice da
Rad ne izostaje, ali utakmice da

Mobilno je kraj Tise u Bečeju na svim nivoima, ali već drugi vikend je prošao bez odigrane utakmice.

Upravo iz tog razloga aktuelne pripreme teku neuobičajenim tokom.

-Da nesreća bude veća, ne znamo dokle će tako biti. Pravimo raznorazne kombinacije, ali epidemiološka situacija sve „baca u vodu“. Tačnije, ranije smo zakazali utakmicu sa „mladostašima“ iz Bačkog Jarka za subotu, 25. jula, i dogovorili se da igramo na terenu gde postoji manja opasnost od koronavirusa, a u međuvremenu je utanačen okršaj s njihovim imenjacima iz Turije dan kasnije, ali pitanje je hoće li oba dogovora moći da se ispoštuju. To nam itekako otežava situaciju. Utakmice su vrlo bitne u fazi priprema. Imamo igrača na probi, tu su i mladići iz naše sredine koji pokušavaju da se nametnu, što znači da radimo sa tridesetak igrača. Snalazimo se kako znamo i umemo, ali bi bilo daleko bolje da smo odigrali par utakmica i videli na delu sve. Jer, ima igrača koji odlično rade na treninzima, ali kad dođe utakmica pokažu sasvim drugo lice. Nama trebaju momci na koje možemo da se oslonimo u svakom trenutku. Zato smo odložili skraćenje spiska igračkog fonda, ali neće to moći da ide u nedogled, jasan je šef struke Bečejaca Milan Belić.

Umesto subotnje utakmice sa Cementom iz Beočina, odradio se jak trening na Gradskom stadionu kraj Tise, nedelja je bila slobodna, a od ponedeljka kreće novi mikro ciklus.

 -Najvetovatnije ćemo raditi tri dana, četvrtak će biti slobodan dan, a onda sve zavisi od toga da li ćemo narednog vikenda, ipak, moći da igramo utakmice. Ostane li aktuelna situacija, šanse da pripreme sprovedemo u željenom planu su sve manje, dodaje kormilar tiskog broda Milan Belić.

Istina, može neko da primeti da su u sličnoj situaciji i ostali, ali to nije dobro za fudbal. Hoće li se i prvenstvena trka pomeriti i onda igrati u ritmu nedelja – sreda – nedelja ili će se i u decembru trčati za loptom po zamrznutim terenima. Ne treba izgubiti iz vida će u sezoni pred nama, čak, 20 klubova biti u srpskoligaškoj konkurenciji, što znači da u polusezoni treba obezbediti 19 termina za utakmice.

Svakodnevna provera radova: potpredsednik Nedeljko Vasić i čovek zadužen za terene Dragan Stanojev
Svakodnevna provera radova: potpredsednik Nedeljko Vasić i čovek zadužen za terene Dragan Stanojev

I dok stručni štab muku muči kako da realizuje pripreme u novonastaloj situaciji, klupsko rukovodstvo ne gubi vreme. Ovog leta im je olakšan posao vezan za prelazni rok, jer je kostur ekipe iz minule sezone ostao, a talentovani mladići iz okoline sami dolaze u želji da se nametnu i dobiju priliku za afirmaciju. Međutim, glavobolju im zadaju infrastrukturni radovi.

-Jedan veliki i vitalni posao smo odradili. Sistem za automatsko zalivanje glavog terena je postavljen i već uveliko funkcioniše. Sada smo se okrenuli završetku izgradnje terena s veštačkom podlogom. Sam teren je pri samom kraju, jer je ostalo da se severna polovina popuni granulatom i onda obavi konačno šišanje „trave“. Sledi priključenje na vodovodnu mrežu, zatim postavljanje visoke ograde oko igrališta. Da sve bude u istom kompleksu sa glavnim terenom, rušiće se deo postojećeg zida na zapadnoj strani. U planu nam je izgradnja dva pomoćna travnata terena iza tribine u nastavku novoizgrađenog terena s veštačkom podlogom. Rečju, posla preko glave, a sve u interesu stvaranja što boljih uslova za rad svih klupskih selekcija tokom čitave godine po svim vremenskim uslovima, zaključuje potpredsednik OFК Bečej 1918 Nedeljko Vasić.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име