Izdanje Vojvodine iz Bačkog Gradišta za novu sezonu
Izdanje Vojvodine iz Bačkog Gradišta za novu sezonu

Dan posle Izborne skupštine, na kojoj je potvrđen novi mandat predsedniku Goranu Kudriću, održana je prozivka fudbalera Vojvodine iz Bačkog Gradišta na kojoj su predstavljeni novi trener Oto Barta i novajlije, obavljeno fotografisanje i igrači su upoznati da planom priprema za novu sezonu vojvođanskog „severa“.

-Proletos smo imali dosta izmenjen sastav u odnosu na jesenju polusezonu koju smo završili kao lideri, a sada je tim totalno inoviran. Međutim, to ne umanjuje našu želju da i dalje igramo zapaženu ulogu u prvenstvu, ne napušta optimizam predsednika Gorana Kudrića.

Dosta toga se izdešavalo ovog leta u najstarijem klubu imena Vojvodina. Klub je napustio trener Lazar Dabižljević sa kojim se od međuopštinskog stiglo do vojvođanskog ligaša. Otišli su i Slavoljub Dabižljević (TSK iz Temerina), Bojan Đekić (Krila Krajine iz Bačke Palanke), Nemanja Marković (AFK iz Ade), po svemu sudeći golgeter Srećko Jelić će se vratiti u OFK Bečej 1918, a braća, Bojan i Nikola, Ćulum sigurno odlaze, ali još nisu izabrali klub. Možda će biti još koji odlazak.

Predsednik Voše Goran Kudrić sa novajlijama: Miroslav Vender, Miloš Rajačić, Nenad Kudrić, Marko Matić, Henerik Lukač, trener Oto Barta (stoje), Nemanja Narandžić, Danijel Soldat, Ljubomir Živanović, Blažo Stjepanović i Siniša Simonović (čuče). Nedostaje Nemanja Janković.
Predsednik Voše Goran Kudrić sa novajlijama: Miroslav Vender, Miloš Rajačić, Nenad Kudrić, Marko Matić, Henerik Lukač, trener Oto Barta (stoje), Nemanja Narandžić, Danijel Soldat, Ljubomir Živanović, Blažo Stjepanović i Siniša Simonović (čuče). Nedostaje Nemanja Janković.

Na drugoj strani, stigao je čitav jedan tim. Ukupno 11 novajlija. Najveće pojačanje je, svakako, povratak golgetera Nenada Kudrića (Tisa iz Adorjana), ali i dvojice proverenih igrača, Miroslava Vendera i Nemanje Jankovića, koji su minule sezone igrali „Drugom oktobru“ iz Kumana, a  sa njima je iz istog kluba stigao i „bonus“ Siniša Simonović. Povratnik je i mladi Ljubomir Živanović iz Srbobrana. Iz OFK Siriga došli su Nemanja Narandžić i Miloš Rajačić, Marko Matić je minule sezone igrao u imenjaku iz Novog Miloševa, Danijel Soldat u TSK-u iz Temerina,

Blažo Stjepanović u komšijskom Hajduku iz Čuruga, a Henerik Lukač stiže iz mađarskog Hodmezevašarhelja. Mnogo novajlija uvek nagoveštava oštru konkurenciju i mnogo rada tokom priprema, kako bi se ukomponovale sve linije tima.

-Znam da su u klubu porasle ambicije ulaskom u vojvođansku ligu. Ništa manji apetiti neće biti ni ove sezone. Spreman sam da se uhvatim u koštac s radom i odgovorim svim obavezama na terenu. Imperativ je da igramo dopadljiv fudbal i borimo se za plasman u gornjem delu tabele. Neće biti lako, jer slične, ako ne i veće, ambicije gaji više od polovine klubova. No, mislim da imamo igrački potencijal i uz vredan rad možemo da ostvarimo spostvene želje, veli novi trener Vojvodine Oto Barta.

Da bi došli su željene igre, Bačkogradištanci će odigrati desetak utakmica.

-Za sada smo utanačili nekoliko provera. Prvo ćemo na teren 17. jula protiv Sloge iz Temerina, nedelju dana kasnije rival će nam biti Mladost iz Bačkog Jarka (24.juli), a onda sledi organizovanje tradicionanog, 12. po redu, predprvenstvenog turnira, koji će se igrati poslednjeg julskog i prvog avgustovskog dana, a učešće su, pored nas, potvrdili Bačka 1923 iz Đurđeva, Mladost iz Turije i Preporod iz Novog Žednika. Kozara iz Banatskog Velikog Sela bića protivnik 7. avgusta, saznali smo od sekretara kluba Radomira Rakovića.

Lopta će zaskakutati na terenu u SC „Đorđe Tapavica Džoja“ od ponedeljka i kompletne pripreme obaviće su u Bačkom Gradištu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име