Kako pripreme odmiču, Lazar Dabižljević je sve zadovoljniji | Foto: V. Jankov

Koliko god da je, zbog aktuelne epidemiološke situacije, prisutna neizvesnost, fudbaleri Vojvodine iz Bačkog Gradišta vredno rade i igraju pripremne utakmice, kako bi što spremnije dočekali start Vojvođanske lige „Sever“.

Na treninzima u SC „Đorđe Tapavica Džoja“ je svakodnevno tridesetak igrača, jer su priključeni mladići koji pokušavaju da se radom nametnu.

– Iz tog razloga igramo po dve pripremne utakmice vikendom, kako bi svi dobili priliku da igraju. Zadovoljan sam kako pripreme teku, jer se iz dana u dan vidi napredak. Rezultatski nismo dobro otvorili ciklus pripremnih utakmica, ali to je i očekivano, pošto su šansu dobijali svi, a i spremnost nije bila na potrebnom nivou. Sada stvari dolaze na svoje mesto i kombinujem sastave za obe utakmice vikendom s ciljem da svi dobiju podjednaku šansu, kako bi u što kraćem vremenu mogao da odredim takmičarski pogon i uigravam ga za ono što sledi, rekao nam je trener Gradištanaca Lazar Dabižljević.

U premijernoj utakmici, posle preduge pauze zbog pandemije koronavirusa, protiv novog srpskoligaša Mladost GAT u Novom Sadu uknjižen je poraz rezultatom 0:5, a na premijeri pred svojim navijačima bilo je 0:8 protiv somborskog srpskoligaša Radnički 1912. Po narodnoj, treća – sreća, Voša je zabeležila pobedu od 6:2 (3:0) protiv novosadskog ligaša OFK Sirig.

– U subotu gostujemo u Apatinu i sastajemo se sa tamošnjim „mladostašima“, a u nedelju smo gosti AFK-a u Adi. Sa Vojvodinom iz Novog Miloševa igraćemo 25. jula, a sutradan putujemo u Žabalj i igraćemo protiv ŽSK-a. U sredu, 29. jula, dočekujemo Slaviju iz Pivnica. Još nismo odredili rivale za 1. i 2. avgust, a „generalka“ je planirana 9. avgusta protiv Sloge iz Temerina. Naravno, ako epidemiološka situacije ne bude diktirala drugačije, izneo nam je Lazar Dabižljević plan igranja pripremnih utakmica.

Valja podsetiti da su redove Vojvodine zvanično napustili Boris Bečanović, koji je radno angažovan u Austriji, i vrsni strelac Nenad Kudrić, koji je pristupio novom srpskoligašu Tisi iz Adorjana. Prazninu su popunili Bratislav Jelić iz Bečeja i mladi Andor Horvat, Bačkogradištanac koji je bio u Akademiji superligaša TSC iz Bačke Topole. Naravno, ima još mladića na probi, a hoće li postati zvanično članovi Vojvodine zavisi od toga šta će pokazati tokom aktuelnih priprema.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име