Futsaleri Bečeja žele uspešniju polusezonu
Futsaleri Bečeja žele uspešniju polusezonu

Igrom slučaja, fudbaleri srpskoligaša sa Tise i futsaleri drugoligaša Bečeja pripreme za nastavak sezone počinju istog dana – 21. januara. Fudbaleri po danu na Gradskom stadionu, a futsaleri u večernjim satima pod krovom ovdašnjeg „hrama sportova“.

Odmah valja primetiti da će fudbaleri imati daleko duži period priprema, jer nastavak prvenstvene trke vojvođanskih srpskoligaša počinje 7. marta, a drugoligaški futsal karavan kreće tačno mesec dana ranije. Vremenski izgleda da je tri nedelja rada kratak period za pripreme, ali treba imati na umu da su, gotovo, svi futsaleri učestvovali na turnirima u malom fudbalu i da zimska pauza nije ostavila veći trag na njih. Mada su najavili da neće biti nekih većih promena u igračkom kadru, do određenih promena je ove zime, ipak, došlo.

-Oporavio se od povrede Đorđe Ilčešin, koji je pauzirao zbog preloma ključne kosti. Iz Banjice se vraća Marko Sekulić. Stiže znano ime futsala Vrbašanin Boris Bodonji, a na golu bi trebao da bude Miloš Lazović Ćela, koji se dokazao na brojnim beogradskim turnirima u malom fudbalu. Priključiće nam se i dosadašnji fudbaler OFK Bečeja 1918 Nemanja Jović. Imajući u vidu da su Slavoljub Dabižljević i Bojan Ćulum prešli iz OFK Bečeja 1918 u Vojvodinu iz Bačkog Gradišta, imaće više vremena za futsal. Naš standardni golman Sava Vadaski zbog obaveza na poslu neće moći maksimalno da se posveti obavezama, ali ostaje u klubu, dok smo se zahvalili Igoru Dražiću i na njega ne računamo u nastavku sezone, „raportirao“ nam je u ime kluba Goran Strajnić.

Imajući ovo u vidu, trener Igor Šošo će imati povoljniju situaciju na treninzima. Svi očekuju da će iz masovnosti isplivati kvalitet.

-Prerano je bilo kakve zaključke izvoditi na osnovu nekih dolazaka. Rad na treninzima će pokazati koliko je ko spreman da usvoji zahteve u igri. Igraće najspremniji da se povinuju obavezama na terenu, jer samo tako možemo da beležimo željene rezultate i zadovoljim probirljiv ukus navijača, dodaje trener Bečejaca Igor Šošo.

Valja dodati da su futsaleri Bečeja polusezonu završili na „koti 7“ sa 16 bodova, uknjiživši po pet pobeda i poraza, sa jednim nerešenim rezultatom i gol razlikom 49:50. Cilj je da u nastavku budu, bar, za koji bod uspešniji, a to neće biti lako ostvarljivo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име