Zadovoljstvo posle ubedljive pobedeprotiv Somboraca | Foto: Vlastimir Jankov
Zadovoljstvo posle ubedljive pobedeprotiv Somboraca | Foto: Vlastimir Jankov

Koliko god da su bečejski futsaleri slovili za favorita u okršaju sa Somborcima, ni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će se utakmica završiti rezultatom 18:1!?

Doda li se tome da je najbolji pojedinac u redovima Somboraca bio golman Srđan Josić sa neverovatnih 20 uspešnih odbrana, onda naslov „igra mačke i miša“ na najbolji način oslikava dešavanja na parketu „hrama sportova“ kraj Tise.

Međutim, treba odmah dodati da su Somborci doputovali sa golmanom i samo petoricom igrača, pa je „kratka klupa“ učinila svoje. Trener Bečejaca Goran Strajnić je imao mogućnost veće rotacije igrača, što im je omogućilo da igraju brže, čvršće i na kraju efikasije od rivala. Golovi su se ređali ka na traci, a listu strelaca se nije upisao samo Igor Dražić. Kad smo već kod „snajperista“, najefikasniji je bio Miodrag Pelengić sa četiri postignuta gola, Đorđe Ilčešin je postigao tri, Bojan Lovre, Mita Kobiljski i Milan Necić po dva, a po jedan Ivan Drapšin, Dragan Kopre, Stojan Milovanov, Nemanja Timotić i Stefan Korać, uz napomenu da je ovaj poslednji, čak, pet puta asistirao saigračima kod golova. Golmani su svojim odbranama dali sigurnost ekipi. Sava Vadaski je u prvom poluvremenu odbranio šest, a Zoran Ćurčić u nastavku sedam lopti.

Bečejci pre početka subotnje utakmice | Foto: Vlastimir Jankov
Bečejci pre početka subotnje utakmice | Foto: Vlastimir Jankov

Karakteristika subotnjeg okršaja je fer i korektna igra oba rivala, što potvrđuje samo osam nagomilanih prekršaja, od kojih su Somborci napravili samo jedan. Karakteristika je i to da se na tribinama našli manje od stotinu navijača, kojisu imali priliku da uživaju u, čak, 19 golova, sijaset lepih akcija i brojnim odbranama golmana.

Sa nova tri boda i znatno popravljenom gol razlikom, Bečejci su sada drugi na tabeli. Zaostaju samo bod iza lidera Krune iz Novog Sada (16). U narednom sedmom kolu Bečejci gostuju u Novom Sadu i igraju sa ekipom Mićko trend.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име