U iščekivanju nove pobede | Foto: Vlastimir Jankov
U iščekivanju nove pobede | Foto: Vlastimir Jankov

Derbi kraj Tise u (ne)vreme! To bi u najkraćem bila najava za okršaj futsalera Bečej 2003 i Srbobrana. Jer, utakmica se igra u petak, što nije uobičajen dan za futsalere, od 19,45 sati u sportskoj dvorani ovdašnjeg „hrama sportova“.

-Ima više razloga što smo promenili termin igranja derbija, a najveći je to što tada možemo da nastupimo kompletni, pošto imamo nekoliko futsalera koji subotom ili nedeljom igraju fudbal, iskren je trener Bečejaca Goran Strajnić.

Možda je to dobar potez, jer se na taj način atraktivnom utakmicom bečejski sport uvodi u vikend pred nama. Da konstatacija „atraktivna utakmica“ nije neumesna, potvrđuju činjenice. Bečejci i Srbobranci su bodovno izjadnačeni (18) na tabeli Vojvođanske lige i prvi su pratioci lidera Krune iz Novog Sada (19). Bečejci su drugoplasirani, jer imaju gol razliku +33, a Srbobranci +19. Momci sa Tise su, nije na odmet naglasiti, najefikasniji vojvođanski ligaš sa 59 postignutih golova, a i odbrana bi bila daleko sigurnija da nisu u premijernoj utakmici uknjižili ubedljiv i jedini poraz (2:10) od Krune u Novom Sadu. Sa tih 10 primljenih golova, golmani Sava Vadaski i Zoran Ćurčić su 26 puta vadili loptu iz mreže.

Spremni dočekuju komšije | Foto: Vlastimir Jankov
Spremni dočekuju komšije | Foto: Vlastimir Jankov

Naravno da svi u bečejskom klubu računaju na pobedu protiv komšija, kojom branu trenutno drugo mesto na tabeli. Dodajmo da će derbi suditi trojka: Miloš Jocović (Vrbas), Vladimir Blažon (Ruma) i Đoka Simendić (Mol), a delegat FSV je dr Danijel Žipić iz Novog Sada.

Na kraju ostaje da pozovemo prijatelje sporta, futsala posebno, da iz dva razloga dođu na utakmicu. Prvi je sportski, da korektnim najvijanjem pomognu futsalerima u važnom okršaju za bodove, a drugi je humanitarni, pošto su se, posle vaterpolista i odbojkaša, i futsaleri uključili u akciju pružanja pomoći dvema mladim sugrađankama, Marini Kovačev i Nastasji Nedimović (devojačko Knežević), u lečenju tako što će na ulazu u sportsku dvoranu biti postavljena kutija u koju će se davati dobrovoljni prilog.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име