Ozbiljan rad se uvek isplati
Ozbiljan rad se uvek isplati

Učenici Ekonomsko – trgovinske škole Bečej osvojili su prva četiri i jedno drugo mesto na takmičenju GENIUS u kom su se njihovim vršnjacima u Novom Sadu proteklog vikenda takmičili u četiri kategorije.

Takmičenje GENIUS organizovano je 15. put, a u okviru njega se odvijalo i deseto Đačko menadžent prvenstvo i peto takmičenje zaštite potrošača. Susret je organizovan u Novom Sadu u Gimnaziji „Svetozar Marković“, a bečejski učenici su u konkurenciji od 100 učesnika uspeli da postignu do sada najbolji rezultat, otkako se ETŠ Bečej takmiči.

Odbrana radova realizovana je u više sekcija, a učenici bečejske škole su učestvovali u kategorijama: ekonomija, đačko menadžment prvenstvo, zaštita potrošača i fotografija (u dve kategorije: priroda i dokumentacija).

Takmičarski par Rita Jastrebinac (3.9) i Leontina Lukač (3.6) osvojio je prvo mesto na Đačkom menadžment prvenstvu sa svojim poslovnim planom Cvećara Magnolia. Mentorsku podršku pobedničkom paru davala je profesorka Andrea Galgo Ferenci, a rad je posebno pohvaljen zbog inovativnih elemenata i detaljne izrade. Levente Urban (3.5) i Helena Đurčik (2.5) uz podršku profesorke Lee Lukač bilii su najbolji na takmičenju zaštite potrošača, dok je učenica Kristina Pece (2.7), mentor profesor Karolj Križan, svojim fotografijama u dve kategorije odnela prvo mesto. Istraživanje u oblasti istorije kancelarijskog poslovanja, uz pomoć profesorke Galgo Ferenci, realizovali su Martin Želer i Laura Baliž iz 3.6 odeljenja i osvojili su drugo mesto.

Učenici su svoje radove izlagali uz „power point“ prezentacije, a njihova znanja ocenjivao je stručni žiri među čijim članovima su akademici, profesori univerziteta, istraživači i nastavnici srednjih škola. Domaćin ovog tradicionalnog susreta je, pored pomenute škole, i  Udruženje prosvetnih radnika Mađara u Vojvodini.

Učenici su nagrađeni poklon knjigama, a najbolji imaju mogućnost da otputuju u Rumuniju tokom leta ove godine.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име