Pravo na obrazovanje je jedno od najznačajnijih ljudskih prava, naročito za decu i mlade, uz njihovo ravnopravno učešće u svakodnevnom društvenom životu, naglasio je prilikom posete bečejskoj Gimnaziji, zamenik pokrajinskog zaštitnika građana.

Međunarodni dan ljudskih prava, koji se u svetu obeležava 10. decembra, samo je podsetnik da se društvo u celini mora da ima nultu toleranciju na nasilje i svako kršenje ljudskih prava, čemu se, kako se moglo čuti, uče i učenici ove bečejske škole.

– Đake učimo da imaju nultu toleranciju na nasilje i kršenje ljudskih prava, istakao je direktor Gimnazije Bečej Miodrag Basarić.

U partnerstvu sa Kancelarijom za mlade opštine Bečej, Gimnazija Bečej je proslavom obeležila 70 godina od donošenja Univerzalne, Opšte deklaracije o ljudskim pravima, odnosno obeležavanja Međunarodnog dana ljudskih prava.

 

Pogledajte TV prilog

 

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Imaš pravo da znaš“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име