Gimnazija Bečej obeležava 96 godina od osnivanja i uspešnog rada. Tim povodom je predstavnicima opštine Bečej i novinarima danas predstavljena renovirana sala i pripadajuće prostorije koje će moći da koristi oko 330 učenika koliko ova škola trenutno broji.

Radovi su finansirani i realizovani novcem roditelja i opštine Bečej, kao i podrške lokalnih privrednika.

Deo zgrade škole gde se sprovodi nastava fizičkog vaspitanja čekao je renoviranje oko tri decenije. Radovi su vredni 1,5 miliona dinara i podrazumevali su krečenje i farbarske rade u sali gde je postavljena i nova podloga. Pod je ujedno bio i u najlošijem stanju, a trebalo je sve uraditi gotovo od početka – ukloniti staru podlogu, betonirati tu površinu i postativiti savremenu podlogu. Pored svega toga, uređena je i prostorija za profesore fizičkog, a konačno su prema potrebama opremljene i svlačionice.

Povodom završetka ovih radova i godišnjice koju danas obeležava ova važna obrazovna ustanova na teritoriji naše opštine, predstavnici lokalne samouprave su Gimnaziji Bečej predali sportsku opremu vrednu 35.000 dinara.

U aktuelnoj školskoj godini, osim renoviranja sale za fizičko, u školsku istoriju ulazi i činjenica da je otvoreno novo odeljenje, i to sportsko.

Direktor škole ističe da 14 đaka koliko ga trenutno pohađa, imaju uslove da se posvete trenažnom procesu, ali i da dobiju neophodno znanje kakvo gimnazija nudi.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „U fokusu: Pravo građana, obaveza vlasti“ koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име