Promocije nove knjige poznatog srpskog glumca Lazara Ristovskog „Jednostavne priče“ predviđena je u četvrtak 24. marta od 18 sati u Narodnoj biblioteci Bečej. „U mojim pričama su tuga i humor pomešani kao i u životu“, kaže popularni glumac koji se ostvario i kao pisac.

O knjizi

„Jednostavne priče o ptici, ljubavi, zlu, reci, smrti, usamljenosti, dvojniku, ogledalu, samoubistvu, strahu, brodu, uzaludnosti, biciklu, suzi, radosti, plemenitosti, moru… neosetno pređu u čudne povesti.
U haiku romane.
Ristovski sve priče zaodene u setu, u fantastiku, u humor. I to čini, često, majstorski, onako kako igra u pozorištu i na filmu. “ Božo Koprivica

„Svet viđen iz usamljeničke lože Lazara Ristovskog podseća na nesnimljeni film u kojem svako od nas može dobiti ulogu, veliku ili malu. Umetnik nije čovek koji o jednostavnim stvarima govori na komplikovan način, kako kaže Čarls Bukovski, već onaj ko komplikovane stvari može da objasni jednostavno. Jednostavne priče Lazara Ristovskog upravo su dokaz ove misli, zbrika nenametljivih, vešto napisanih storija o velikim malim ljudima, neopterećena viškom književne ambicije, na tragu Kapora i Čehova podjednako.” Dejan Stojiljković

Lazar Ristovski rođen je 26. oktobra 1952. godine u Ravnom selu u Vojvodini. Završio je glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, igrao u je u više od 4.000 predstava i imao 73 uloge u filmovima i TV serijama. Glumio je i u nekoliko filmova holivudske produkcije. Kao glumac je dobio skoro sve nagrade koje se mogu dobiti na ovim prostorima. Neke od nagrada dobio je i na evropskim festivalima.

Producirao je petnaest filmova i režirao Belo odelo i Bele lavove.

Napisao je i dva kratka romana: Belo odelo i Kako sam dobio Oskara. Posle ove zbirke priča namerava i dalje da piše.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име