Godišnjim koncertom zaokružili uspešnu nastavnu i takmičarsku godinu

0
179

Učenici i kolektiv Muzičke škole „Petar Konjović“ u Bečeju sinoć su jednočasovnim koncertom zaokružili uspešnu nastavnu i takmičarsku godinu.

Ukupno 300 učenika ove škole savladalo je gradivo, a njih 34 steklo je diplomu o nižem muzičkom obrazovanju. Nastavna godina na izmaku u znaku je nagrada. Ukupno 50 takmičara dostojno je i veoma uspešno predstavljalo sebe i školu na 12 takmičenja različitih profila. Osvojeno je 39 prvih, 18 drugih i pet trećih nagrada, kao i jedna pohvala.

-Verujem da smo im preneli dobro obrazovanje, dobru emociju i da smo uspeli da ih zainteresujemo za muziku kao deo kulture, rekla je profesorka Dušica Ševo.

Muzička škola „Petar Konjović“ u Bečeju poznata je u regionu, pa i šire, po Međunarodnom muzičkom takmičenju Fantast koje se ove godine održalo po sedmi put i ponovo oborilo rekorde u prijavama mladih muzičkih talenata.

Da podsetimo, u autentičnom ambijentu dvorca Bogdana Dunđerskog ovog maja nadmetalo se 585 takmičara iz nekoliko evropskih zemalja, a manifestacija je ove godine trajala čak 11 dana. To znači da su Bečejci i dobri muzičari, pedagozi i dobri organizatori velikih kulturnih manifestacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uključena je moderacija komentara. Vašem komentaru može biti potrebno određeno vreme da se pojavi.