Manifestacioni turizam koji Novi Bečej izdvaja od drugih opština u okruženju ostaje i dalje okosnica rada lokalne samouprave te banatske opštine.

Na 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu pored nadaleko poznate Gospojine, predstavljene su i druge zanimljive i raznovrsne manifestacije po kojima je Novi Bečej, takođe, poznat, kao što su Poljofest, Manić – Tisa 63, Etno bazar, Avlija zabavlija, Opasuljivanje, Obzorja na Tisi – Dani Josifa Marinkovića, Dani Teodora Pavlovića i mnoge druge.

-Ove godine pripremamo iznenađenja za sve naše građane i posetioce. Gospojina 2016. godine je bila najposećenija od kada ova manifestacija postoji i zaista smo prezadovoljni. Tisa-Manić 63 je druga manifestacija koja nam je izuzetno bitna. Održava se u kasnu jesen, odnosno početkom zime, kada je turistička ponuda, naročito naših, ravničarskih, banatskih krajeva, vrlo uspavana. Ova manifestacija je program koji se ne nudi nigde više u Evropi i tu je da, pored prikaza tradicionalnog svinjokolja, privuče veliki broj ribolovaca, rekao je Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej.

Gospojina će ove godine okupiti posetioce od 25. do 27. avgusta. Organizatori navode da se uskoro kreće i sa odabirom izvođača.

-Planovi su da nastavimo posao koji je urađen u 2016. godini, da u nešto racionalnijem i domaćinskom odnosu prema sredstvima građana opštine Novi Bečej organizujemo Gospojinu 2017. Ono što sa sigurnošću znamo, jeste da će se Nakon Sajma krećemo ozbiljnije u izbor izvođača. Konceptualno imamo nekih novina i trudićemo se da osvežimo Gospojinu pratećim sadržajima. U petak 25. avgusta održaće se takmičenja tamburaša i u kuvanju riblje čorbe, subota je rezervisana za pop i rok, dok je nedelja namenjena, sada već, tradicionalnom zabavnom duhu, kazao je predsednik organizacionog odbora manifestacije Novica Blažin.

Brojne posetioce štand Novobečejaca okupio je zbog, kako tvrde iz te opštine, dobre atmosfere, tamburaše, dobra vina i kulinarske specijalitete.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име