Opština Novi Bečej

Da hrabere sreća prati dokazalo se i u slučaju inventivnih Novobečejaca, koji su usred plodne Vojvođanske ravnice, ni manje ni više, odlučili da u svojoj opštini razvijaju turizam.Uz pomenutu hrabrost, dobru organizaciju, originalno sprovedene ideje, renomirane manifestacije “ Gospojina“ i „Kad tisa cveta“ sad ih je poslužila i sreća. U centru grada, nedaleko od lepog Tiskog keja otkriveni su geotermalni izvori pa su u toku radovi na bušotini kojim bi se vrela voda sprovela na površinu. Tako će uz sam hotel „Tiski cvet“ osvanuti i bazeni i spa centar sa termalnim vodama.

Opština Novi Bečej

Međutim ono što je jedna od osnovnih karakteristika Novobečejske turističke ponude je stalna inovacija. Tako će ove godine čuvena manifestacija „ Gospojina“ dobiti nove karakteristike najavljuje predsednik opštine Novi Bečej, Saša Šućurović: „ To što „Gospojina“ već godinama zauzima mesto među prve 3 manifestacije u Srbiji, pored Guče i EXIT-a nije nas uspavalo, naprotiv. To nam je samo dalo dodatnu snagu da osmislimo dodatne sadržaje za celu godinu i razvijamo ih sa skoro istim uspehom. „Gospojina“ će od ove godine takođe dobiti novi koncept koji će unaprediti i samu manifestaciju i povećati njenu samoodrživost.“

Do detalja osmišljene sadržaje svojih manifestacija i Vikenda u Novom Bečeju predstavili su Novobečejci svima koji su privučeni muzikom tamburaša, mirisom štrudle i svežih čvaraka zastajali na njihovom moderno dizajniranom štandu. One koji očarani šarenilom predstavljenih turističkih destinacija nisu odmah zapazili vesele Novobečejce dozivao je „elegantno popunjeni „ Lala u beloj vojvođanskoj nošnji, kao da je tek sišao sa neke od slika Janoša Mesaroša: „ Ta, ‘ajte ovamo da probate čvarke jutros sam ih topio, a Sosina štrudla još se nije ni o’ladila, mekana k’o duša“.

Dobro upakovana i osmišljena turistička ponuda inspirisala je i Asocijaciju nezavisnih turističkih agencija Srbije da potpišu ugovor sa turističkom organizacijom ovog grada. Predsednica upravnog odbora ANTAS-a, Gordana Prodić kaže da su smo pre 2, 3 godine na Beogradskom sajmu turizma posetili štand Novog Bečeja i dopalo im se kako je predstavljen grad : „ Odlučili smo zato da ovamo dovodimo grupe. To se dopalo nama iz agencije, ali i našim putnicima. Oduševljeni su koliko je grad čist, lepo sređen, pun cveća. Uvek propratimo novobečejske manifestacije, na svakoj imamo po neku grupu, a s obzirom da su putnici bili zadovoljni, mi smo hteli našim kolegama da skrenemo pažnju da i oni dođu da vide, da mogu i oni takve programe da prave. Mislim da je to jedna lepa prezentacija mesta i drago mi je da ima ljudi koji žele da nešto naprave od svog grada, da to bude pravo turističko mesto. A šta znači turističko? Svako mesto ima svoje lokalitete, svoju istoriju, tvrđave, manastire, dvorce, ako se to ukomponuje u jedan lep program onda je to stvarno melem za dušu za jednodnevne izlete ili vikend ture.“

Nemanja Vasković, direktor Turističke organizacije Novi Bečej kaže da će novina koju su ove godine pripremili posebno prijati onima koji vole novobečejske specijalitete, a želeli bi da se to ne odrazi i na njihovu liniju: „ Turisti će imati mogućnost da iznajme bicikle u Turističkoj organizaciji i njime se voze pored Tise, poste muzej Glavaševa kuća, Žitni magacin, letnjikovac Dunđerskih i druge zanamenitosti našeg grada. Na ovaj način će direktno moći da uživaju u lepoti okruženja, a usput će još i gubiti kalorije, koje neizbežno idu u paketu sa uživanjem u gostoprimstvu Novobečejaca.“ Vasković je rekao da je cilj turističke organizacije i lokalne samouprave da se i ovim projektom što više stanovnika uključi i dopuni svoje kućne budžete. Tako će se osim čamaca, brodova, suvenira i bicikli Novobečejaca naći na raspolaganju turistima. On je pozvao sve koji nisu bili u opštini Novi Bečej da dođu i vide šta je to što toliko privlači sve veći borj turista u ovu banasku varošicu. 

Izvor: Nevena Subotić, opština Novi Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име