Gost novog izdanja emisije „Objektivno“ portala MojBečej.rs je docent na Univerzitetu Roskilde u Danskoj Slobodan Kaćanski iz Bačkog Gradišta.

– Ne može se uporediti to koliko je u skandinavskim zemljama, za razliku od naše zemlje, mladoj osobi lakše da napreduje u oblasti u kojoj to želi, u kojoj se školovala, kao i da dođe do posla. To je i meni bio jedan od razloga da odlazak u Dansku, rekao je naš sagovornik.

Slobodan Kaćanski je jedini profesor na tom danskom univerzitetu koji predaje finansijsko i upravljačko računovodstvo na Departmanu za društvene nauke i biznis. Naš sagovornik je govorio o motivaciji za usavršavanjem, razlozima odlaska iz Srbije, svom iskustvu u napredovanju na univerzitetu Roskilde i u Novom Sadu, mogućnostima koje studentima pružaju fakulteti u skandinavskim zemljama i kvalitetu obrazovanja, ali i vrednostima koje prate akademski i doktorski rad.

-U Danskoj sve bazira na poverenju, a kada se ono izneveri, pa i u pogledu sticanja doktorske titule, tada nema povratka i cela zajednica tog pojedinca jednostavno izopšti i natera ga da podnese ostavku, da se povuče, ističe Kaćanski.

Pogledajte novo izdanje emisije „Objektivno“.

 

Projekat „Iz ugla građana“ sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име