Bečejsko udruženje mladih (BUM) istraživalo je mnjenje građana o budžetu opštine Bečej za 2016. godinu. Iz BUM navode da je čak 56 odsto ispitanika reklo da misli da je dovoljno informisano o budžetu, ali se pokazalo da svega sedam odsto zna koliko je otprilike teška opštinska kasa u ovoj godini.

Putem online formulara na portalu MojBečej i anketiranja na terenu obuhvaćeno je 1.326 sugrađana, a uzoraak nije reprezentativan, ali, kako predsednik Bečejskog udruženja mladih Aleksandar Đekić navodi, mogu poslužiti kao usmerenje za krajnje kreiranje budžeta opštine Bečej za 2016. godinu.

– Interesantno je da 56 odsto ispitanika misli da je dovoljni informisano o budžetu opštine Bečej, ali svega sedam odsto zna koliko je otprilike iznosio budžet u 2015. godini. Smatramo da je i dalje neophodno posvetiti pažnju ovoj problematici, rekao je Aleksandar Đekić.

Nova radna mesta, odnosno zapošljavanje, ulaganje u privredu, potom poljoprivredi, ističu se među prioritetima Bečejaca za nastupajuću godinu.

Predsednik opštine Bečej Vuk Radojević kaže da je naredna godina, što se prilika u budžetu tiče, prilično razvojna. On se na sastanku na kom se razgovaralo o budžetu za narednu godinu posvrnuo na okolnosti kreiranja budžeta, a potom je istakao pojedine aktivnosti za narednu godinu.

Načelnica odeljena za finansije opštinske uprave Zorka Kosovac dodala je da je odluka o budžetu transparetnija u odnosu na ranije godine, kao i da se programi i aktivnosti mogu lakše pratiti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име