Građevinski radovi na zadužbini Bogdana Dunđerskog u centru Bečeja biće gotovi za desetak dana. Opremanjem enterijera zaokružiće se projekat rekonstrukcije objekta koji je godinama bio ruglo centra najveće potiske opštine.

Prema rečima predsednika opštine Bečej, namena zadužbine veleposednika Dunđerskog, biće od opšteg interesa oko kog treba da se slože i lokalna samouprava i Matica srpska koja ima zahtev za restitucijom objekta.

Rekonstrukcija objekta se odužila zbog nepredviđenih radova, koji nisu mogli biti predvideti projektno – tehničkoj dokumentaciji, a trebalo ih je uskladiti sa propisima.

Zadužbinu bi, kako je načelno dogovoreno sa Maticom srpskom, mogla da koristi turistička organizacija i u njoj bi se mogao opremiti multimedijalni prostor. Radojević ističe da će namena tog prostora biti u svakom slučaju od u opštem i zajedničkom interesu opštine i Matice srpske.
Dosadašnji građavenski radovi iznose oko 4.700.000 dinara. Preostalo je još da se pokrene postupak javne nabavke opremanja enterijera.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име