Unikatni nakit, kreacija mladih meštanki Bačkog Gradišta Jelene i Biljane Markov, izložen je do 6. septembra u biblioteci u tom mestu.

Narednih dana su u biblioteci predstavljeni radovi sestara Markov, međutim, ovo nije prvi put da se u Bačkom Gradištu na ovakav način promovišu, pre svega, mladi kreativni ljudi.

– U biblioteci u Bačkom Gradištu se od 2008. godine, periodično, realizuje, nazovimo to internom akcijom neformalnog naziva „Gradište ima talenta”, u okviru koje promovišemo amaterski kulturno umetnički rad, talenat i kreativnost naših Bačkogradištanki i Bačkogradištanaca, navodi Marijana Đaković Sekulić iz Narodne biblioteke Bečej. Prema njenim rečima, u okviru ove akcije najviše se organizuju izložbe, i to slika i ručnih radova, nakita, torbi i drugih dekorativnih predmeta, ali je organizovan i jedan književno-muzički događaj.

– Pored svega toga, promovisali smo i pisce i pesnike amatere, kao i muzičke talente iz lokalnih omladinskih bendova. Sve to radimo da podržimo mlađe, ali starije kreativce koji su, mahom, nezaposleni, mladi roditelji i samohrane majke, objasnila je Đaković Sekulić.

Radno vreme biblioteke u Bačkom Gradištu od 2. septembra je prema sledećem rasporedu: ponedeljkom, sredom i četvrtkom od 7 do 19 sati, utorkom i petkom od 8 do 19, dok je subotom biblioteka otvorena od 8 do 12 sati. Naredna tri dana se još radi prema letnjem rasporedu, sutra od 7 od 12, u petak od 7 do 14, a subotom od 8 do 12 sati.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име