Građani opštine Bečej glasali su juče za svoje prioritete koji bi mogli biti finansirani iz budžeta opštine Bečej za 2020. godinu. Glasalo se i u mesnim zajednicama i preko interneta, a redakcija portala MojBečej.rs je tokom glasakog dana obišla četiri od ukupno osam mesnih zajednica.

Žitelji Nogo sela bili u među brojnijima koji su tokom jučerašnjeg glasali u zgradi mesne zajednice.
Verovatno ih je ohrabrilo to što je parking kod škole i ambulante, kao jedan od prioriteta tokom prošlogodišnje akcije, nedavno završen. Međutim, oni i dalje traže asfaltiranje ulica i izgradnju kanalizacije, ali i uređenije trotoare.

Meštanke Bačkog Gradišta sa kojima smo pričali traže najpre uređenije selo, bez pasa lutalica i divljih deponija, kao i kvalitetniju vodu.

Prema prvim procenama, u akciji „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ ove godine glasalo je više od 2.000 ljudi, a prednjačili su glasovim putem interneta. Kada se glasački listići prikupe iz mesnih zajednica, pregledaju i sortiraju sa onima prikupljenim putem interneta, rezultati će se predati nadležnima da bi se prioriteti sa najviše glasova našli u budžetu za narednu godinu.

Podsetimo, prethodnih nedelja predsednik opštine Bečej Dragan Tošić posetio je sva sela opštine gde je razgovarao sa meštanima koji su imali priliku da ukažu na probleme u svojoj okolini.

Javna rasprava o budžetu za 2020. godinu održaće se 9. decembra u 17 sati u opštini Bečej. Tada će se građanima predstaviti svi planovi za narednu godinu, kao i oni koje su građani, u vrednosti od oko 100 miliona dinara, predložili tokom akcije.

 

Projekat „Iz ugla građana“ sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име