Građani opštine Bečej imali su priliku da do 12. novebra predlože svoje budžetske prioritete putem elektronskog upitnika, u okviru ovogodišnje akcije „Budžet po meri građana – I ti se pitaš“ koju realizuje Bečejsko udruženje mladih u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Pored toga, Bečejci su u svojim mesnim zajednicama razgovarali o prioritetima sa predsednikom opštine, ali su okrugli stolovi ove godine izostali u mesnim zajednicama Poljanice, Radičević i Bačko Petrovo Selo zbog novih mera koje su stupile na snagu u cilju sprečavanja širenja korona virusa, te će oni biti naknadno održani.

Članovi BUM-a anketirali su građane na Gradskoj pijaci
Članovi BUM-a anketirali su građane na Gradskoj pijaci

Organizatori akcije ipak navode da se rok za predlaganje prioriteta produžio u selima u kojima okrugli stolovi nisu održani, te pozivaju meštane da popune formular za budžetske prioritete u prostorijama Mesne zajednice do 20. novembra.

Prioriteti sa najviše glasova će se naći na glasačkom listiću, a glasački dani su 5. i 6. decembar, uz preporuku građanima da zbog aktuelne situacije sa korona virusom glasanje obave putem interneta.

Ovog puta na raspalaganju je 50 miliona dinara, što je za pola manje u odnosu na prošlu godinu, a razlog tome je nepovoljna situacija sa korona virusom koja se odražava i na stanje u budžetu. Javna rasprava o budžetu za narednu 2021. godinu predviđena je za 11. decembar u 17 sati.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „Vladavina prava pod lupom: Ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej” koji je sufinansiran iz budžeta opštine Bečej. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име