Za svakog ponešto, a opet, odabrano, tako se može opisati program Gradskog pozorišta Bečej za februar. Nakon januarske pauze, velika sala, galerija „Krug“ i Pozorišni klub, interesantnim će sadržajima, sasvim sigurno, privući posetioce. Revija savremenog italijanskog filma, „tri de” filmske projekcije, predstave, izložbe, književne večeri, koncerti, za sve uzraste i afinitete, dobro je poznat recept koji primenjuje rukovodstvo bečejskog pozorišta.

 

– Namera nam je da održimo kontinuitet raznovrsne kulturne ponude, u tempu na koji smo navikli naše sugrađane. To znači da imamo četiri pozorišne predstave, od toga jedna za decu, filmove koji pripadaju savremenoj, veoma aktuelnoj, evropskoj kinematografiji, potom popularne „tri de“ projekcije, književne večeri, odlične svirke, izložbe i tako dalje, objašnjava Zdravko Petrović, direktor Gradskog pozorišta Bečej.

Izdvajanja iz budžeta opštine Bečej za 2015. godinu jesu manja u odnosu na lane, ali to, kako direktor kaže, neće uticati na sadržaje koje za publike pripremaju iz ustanove kulture.

– Budžet je napravljen prema poslednjem rebalansu, što znači da je nešto manji od prethodne godine, ali ćemo se uklopiti. U martu planiramo jednu sjajnu izložbu u saradnji sa Muzejom savremene umetnosti iz Beograda, u goste nam dolazi sjajan bend iz Beograda Artan Lili, gostovanje poznatog književnika i Titovog prevodioca Ivana Ivanjija, sjajne predstave, naveo je Petrović.

Za april se priprema nešto što bi trebalo da obeleži ovu sezonu, a to je koncert Radeta Šerbedžije i benda na daskama bečejskog teatra, kao i dve premijere.

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име