Predstava „U(s)meće življenja“ Ustanove kulture Vuk Karadžić iz Beograda na programu je Gradskog pozorišta Bečej u petak 1. aprila. Narednog dana (2. april) kultni beogradski sastav Kanda Kodža i Nebojša u Pozorišnom klubu nastupaju u okviru obeležavanja 25 godina postojanja.

Predstava „U(s)meće življenja“

Uloge:

Rosa (domaćica, odlična)….Tatjana Kecman

Boske (šampion u boksu, zamalo)….Jovo Maksić

Milena (talentovana, kvalitetna)…Milena Đorđević

Nenad (menadžer za usisivače)…..Miloš Đorđević

Ovo je duhovita priča o dva bračna para. Prvi, doseljenici iz Bosne, nakon kraćeg boravka u Nemačkoj, ipak su odlučili da svoj život provedu u zemlji gde ima „ono malo duše“. Drugi, nešto malo mlađi, bračni par se bori za svoj opstnak u nadi da će jednog dana otići u Evropu ili da će Beograd postati Evropa. U večnom su sukobu zbog smeća u dvorištu. I jedni i drugi smatraju da nisu dužni čistiti, jer manje prljaju od „ovih preko puta“.

Ova predstava je nastala na ličnim iskustvima, improvizacijama i pričama glumaca sa optimističnim stavom prema realnosti koju kritikujemo.

Autentična, emotivna i iskrena komedija o mentalitetu podneblja u kome živimo.

U scenama se kroz elemente komedije apsurda prikazuju situacije koje karakteriše jak impuls ili srdžbe ili oduševljenja.

U jednoj sceni su inspirisani pobudama moralne i duhovne vrste, gde se priča o čojstvu i junaštvu do neslućenih granica.

U drugoj se zbog neočekivanog dobitka napravi nezapamćeno slavlje.

U trećoj su oni najveći i najodaniji saveznici u pokušaju pogubljenja izvršitelja raznih naplata (struja, telefon, porezi, sbb…)

U crkvi se mole sa toliko poniznosti, nade i vere da će onaj odozgo pomoći, da bi i nebo proplakalo. Kada nema nikakvih i nikakvih spoljnih neprijatelja oni opet zarate na krv i nož.

Predstava počinje u 20 sati, ulaznica košta 200 dinara.

Koncert KKN

Kanda Kodža i Nebojša (KKN) je beogradska rok grupa oformljena 1991. godine. Tokom četvrt veka postojanja ostavili su neizbrisiv trag u srpskoj rok kulturi, nepogrešivo beležeći bezbrojne promene društva naviklog na kretanje iz jednog kamenog doba u drugo. Pesme posejane na dosadašnjih sedam studijskih albuma dokaz su vrednosti muzičara koji su u njoj stvarali i stvaraju i dalje, ali i način prevladavanja konfuzne i neretko košmarne stvarnosti, o čemu svedoči i neprestani porast poštovalaca, navijača i fanova Kande kodže i Nebojše.

KKN je 2014. godine završio rad na sedmom albumu „Volja za noć“ koji se u jesen pojavljuje u digitalnom izdanju Exit Music, i kao cd izdanje Odličnog hrčka; sredinom godine, bend i zemlju napušta Ognjen, a na upražnjeno mesto basiste dolazi Boško Stanojević – Bole, poslednji basista Ekatarine Velike.

Od 2015. KKN koncertno obilaze veliki broj gradova, u rasponu od klupskih do nastupa na najvećim regionalnim binama; u junu izlazi novi video singl za pesmu Šta je sa Tibetom; na otvaranju beogradskog Miksališta bendu se na sceni pridružuje Oliverova majka Ingrid Lotarius, koja će svojim emocionalnim, rasplesanim i dovoljno neopširnim nastupom učiniti koncert jednim od nezaboravnih. U jesen, bend propušta aranžmane kroz zvuke elektroakustičnih gitara na nekoliko zapaženih nastupa, da bi se sredinom decembra pojavio dugo očekivani spot za pesmu Uvek u ponoć u režiji filmskog i TV reditelja Marka Kostića.

Koncert počinje u 21 sat, ulaznica košta 300 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име