Predstava „Čehov je Tolstoju rekao zbogom“ u režiji Irfana Mensura na programu je Gradskog pozorišta Bečej u petak 25. marta od 20 sati.

Pored čuvenog Predraga Ejdusa u ulozi Tolstoja, u predstavi igraju i Hana Selimović (pamtimo je po glavnoj ulozi u filmu „Neposlušni“), Ivan Đorđević (igra u TV serijama „Vere i zavere“, „Glavom kroz zid“), i Jasmina Večanski (TV serija „Otvorena vrata“ i „Montevideo“).

Ulaznica košta 300 dinara.

O komadu

Ova drama najizvođenijeg savremenog hrvatskog pisca Gavrana igra se više od dve decenije u Zagrebu, regionu i Evropi, a sada prvi put u Srbiji. Uprkos naslovu, u centru komada nisu život i biografije dva velikana ruske književnosti, već slojevita priča koja ispituje međuljudske odnose. Na imanje velikog pisca Tolstoja, Jasnu Poljanu, 1890. godine u goste dolazi talentovani i još nepoznati Čehov sa suprugom Olgom. Oni ne znaju razlog poziva, a kada saznaju to će ih primorati da donesu važnu odluku o predstojećem letu. Ubrzo počinju sukobi u kojima učestvuju i žene pisaca.

U središtu je psihološka drama koja na slojevit način vodi kroz odnos Tolstoja i Čehova, kao i odnos Tolstoja sa suprugom Sofijom, koja je u velikoj meri zaslužna za njegovu slavu. Situacija se komplikuje brojnim nadmetanjima koje bračni par Tolstoj priređuje gostima, dok konačno Čehov i Olga ne pobegnu iz Jasne Poljane. Tolstojevi nastavljaju da žive u svom svetu, punom ljubavi i nesporazuma, opterećeni dugogodišnjim nadmetanjima sopstvenih ličnosti i karaktera.

Foto: Gradsko pozorište Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име