U toku je bušenje bunara koji bi trebalo za od 10 do 12 litara u sekundi da poveća postojeći kapacitet vodosnabdevanja u Bečeju.

Javno preduzeće „Vodokanal“ ovu investiciju finansira iz sopstvenih sredstava, a direktor Zoran grbić kaže da je u upotrebi još 17 bunara, ali da treba bušiti još. On je istakao da nije dovoljno da se, kako je to ranije bila praksa, buši po jedan u pet godina. Ovo investicijom, vrednosti oko 5.000.0000 dinara biće obezbeđeno i to da vodosnabdevanje bude uredno i u zgradama, odnosno kod korisnika na četvrtom, petom spratu i tokom leta kada je povećana potrošnja.
Vodosnabdevanje ugrožavaju i gubici kao i slaba naplata. Prema Grbićevim rečima, oko 3.000.000 dinara dugovanja korisnika je u prinudnoj naplati, a zbog ograničenih sredstava, jer treba angažovati izvršitelje, javno preduzeće nije u mogućnosti da pokrene postupke i prema ostatku.
Najviše duguju građani i to oni iz naseljenih mesta. Grbić najavljuje i investiciju koja će u Bačkom Gradištu povećati kvalitet vode.S druge strane još je uvek otvoreno pitanje kvaliteta vode i snabdevanja u Bačkom Petrovom Selu, koje direktor JP „Vodokanal“ ocenjuje kao izuzetno loše.

Iako je „Vodokanal“ uputilo opštini Bečej zahtev za povećanjem cene vode, koja se, inače, nije dugo menjala, predsednik opštine Bečej Vuk Radojević kaže da neće biti izmene i da će korisnici plaćati isto kao i dosad.
Pored toga, Radojević je podsetio na to da opština Bečej od 2013. godine ne subvencioniše javna preduzeća. On je obećao da će se iznaći način kako da se reši pitanje snabdevanja vodom u Bačkom Petrovom Selu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име