Bečejci najradije letuju u Grčkoj, to su nam potvrdili iz dve turističke agencije koje prodaju aranžamane za putovanja u nekoliko zemalja. Naši sugrađani se najčešće u toj popularnoj turističkoj destinaciji odlučuju za najam apartmana i sopstveni i autobuski prevoz. Aranžmani za letovanja u Turskoj i Egiptu ove godine nisu kupljeni preko posrednika u Bečeju sa kojima smo razgovarali.

Ove sezone, procenjuju naši sagovornici, na primorju se odmara više naših sugrađana u odnosu na prošlu godinu. Crna Gora je, primera radi, manje atraktivna nego prethodnih godina, bečejski prevoznik nema više autobuske linije za tu zemlju, a svoja vozila iznajmljuje drugim agencijama među koji su i one koje organizuju atraktivna i povoljnija letovanja za mlade. Kako je Grčka vodeća destinacija ovog leta, preporuka je poluostrvo Sitonija.

Turistički agenti već planiraju posete evropskim gradovima, ali i proširenje ponude. U Bečejprevoz su zadovoljni sezonskim linijama koje vode do turističkih mesta u Srbiji, ali i time kako su, posredstvom postupaka javnih nabavki, dobili usluge prevoza za pojedina ministarstva, lokalne samouprave…

Iz Bečejprevoza kažu da naši sugrađani i oni koji koriste usluge ovog preduzeća u međumesnom saobraćaju neće trpeti zbog njihovog angažmana na tržištu, a nedostatak autobusa planiraju da nadomeste kupovinom novih. Pomoćnik direktora Bečejprevoza Milan Onjin kaže da preduzeće do daljnjeg ostaje na lokaciji u centru Bečeja i da preseljenje trenutno ne zavisi od njih.

Bečejci pokušavaju da usklade stanje u novčaniku i svoje želje.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име