Ismeretlen tettesek mindössze pár nap alatt tönkretették azokat az óriásplakátokat Óbecse község területén, amelyeken a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (VSZL) azt hirdette: „A föld nem eladó”.

A fekete festékkel leöntött reklámtáblák a község be- és kijáratain, valamint a város központjában találhatók. Tóth Ferenc, a párt helyi szervezetének elnöke arra szólította fel az illetékes szerveket, hogy mielőbb kerítsék kézre az elkövetőket.

– Fekete festékkel akarták eltüntetni azt az üzenetet, amivel mi arra szólítottuk fel a polgárokat, hogy támogassák a VSZL kezdeményezését a vajdasági föld kiárusítása elleni népszavazás kiírására. A vandalizmus váratlanul ért bennünket, habár azoktól, akik nem nézik jó szemmel azt, hogy a VSZL napról napra erősödik Óbecsén, és akiket minden olyan dolog zavar, aminek vajdasági előjele van, bármi kitelik. Amellett, hogy a tettesek magántulajdont rongáltak meg, megvonták tőlünk azt a jogot, hogy tájékoztassuk Óbecse közvéleményét arról: a VSZL minden eszközzel harcol a vajdasági föld megőrzéséért – jelentette ki Tóth.

A múlt héten történteket a Szerb Megújhodási Mozgalom óbecsei szervezete közleményben ítélte el, eszerint a tettesek a nemzeti, vallási és kulturális tolerancia szellemével ellentétesen cselekedtek, és a rendőrségnek mielőbb meg kell találnia és felelősségre kell vonnia az elkövetőket.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име