Knézi Péter szerint a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt megállapodása szerint a VMSZ soraiból kerülhet ki az új alpolgármester és a kkt alelnöke, valamint a VMSZ két tanácstagot delegálhat majd a községi tanácsba.

 

Tamara Ivanišević alpolgármester kedden valóban benyújtotta a lemondását, amit a községi képviselő-testületnek még el kell fogadnia – ennyit erősített meg csupán érdeklődésünkre Vuk Radojević óbecsei polgármester. Amikor a hatalmi koalíció átrendeződéséről kérdeztük, mindössze annyit mondott: pletykákat nem kommentál, de ha változás áll be a jelenlegi struktúrában, arról időben értesíti majd a sajtó képviselőit. Knézi Péter, a községi képviselő-testület elnöke azonban tegnap megerősítette a hírt, miszerint az Óbecséért Polgári Csoport három tagját – Knézi Pétert, Galgó Ferenci Andrea oktatással, kultúrával és civil szervezetekkel megbízott tanácstagot és Acsai István helyi közösségekkel és vallási közösségekkel megbízott tanácstagot – menesztik posztjukról. Knézit kedden tájékoztatta erről Radojević, aki a kkt elnökének felajánlotta a nyugdíjba vonuló Deli Csaba ombudsmani állását.

Knézi elmondása szerint a Vajdasági Magyar Szövetség és a Szerb Haladó Párt megállapodása szerint a VMSZ soraiból kerülhet ki az új alpolgármester és a kkt alelnöke, valamint a VMSZ két tanácstagot delegálhat majd a községi tanácsba. A Komunalac Közvállalat és az Óbecsei Népkönyvtár igazgatóit nem érintik ezek a változások. Emlékeztetőül: a 2012-es önkormányzati választásokon a VMSZ kizárta a soraiból azokat az óbecsei tagokat, akik koalíciós megállapodást kötöttek a Szerb Haladó Párt községi szervezetével. A kizárt egykori VMSZ-esek Óbecséért Polgári Csoport néven lettek a hatalmi koalíció része. Tamara Ivaniševićet a Liberális Demokrata Párt köré tömörülő koalíció jelöltjeként választották meg a község második emberévé. Pályafutását korábbi munkahelyén folytatja, azaz a törökbecsei közigazgatási hivatal vezetője lesz.

 

Forrás: Magyar szó

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име