oÓbecsén ingyenes telefonos alkalmazással ösztönzik a lakosságot a községben észlelt gondok jelentésére. Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) egy újabb szolgáltatás bevezetésével igyekszik rávenni a lakosságot, különösen a fiatalokat arra: tegyenek ők is azért, hogy szebb, élhetőbb környezetben éljünk.

A szoftver neve Problem-lokator – magyarán egy olyan ingyenes mobilkészülékes alkalmazásról van szó, amelynek segítségével gyorsan lehet rögzíteni a közterületeken észlelt problémákat, majd továbbítani az információt az önkormányzathoz. Az Adroid operációs rendszerrel működő mobilkészülékeken használható alkalmazást a Google Play internetes boltból lehet ingyenesen letölteni.

A feltöltés után a felhasználók könnyűszerrel jelenthetik majd például az illegális szemétlerakók, a kiégett utcai lámpák vagy a szabálytalanul parkoló autók helyét, a korrupciós eseteket, a kóbor kutyákat, a közlekedési gondokat stb. A rendszer a GPS helymeghatározónak köszönhetően automatikusan rögzíti a helyszínt, és lehetőség van fénykép csatolására is. A bejelentés után a BUM feldolgozza az információt, majd továbbítja azt az önkormányzati hívásközpontba (call centerbe), és innen kerül végül a feladat megoldásáért felelős illetékesekhez.

Az önkormányzat keretében egyébként 2011 óta működik hívásközpont, amely 72 órán belül megoldást ígér a lakosság által bejelentett problémákra. Ezt a rendszert a lakosság telefon, sms vagy internet útján veheti igénybe. Az új alkalmazásnak köszönhetően a www.problem.lokator.rs honlapon minden bejelentés megjelenik majd egy térképen is, ahol látható lesz az, hol tart a folyamat és mikor sikerült megoldani a jelzett gondot. A problémát egyébként közvetlenül a www.problem.lokator.rs oldalon keresztül is lehet jelenteni.

Forrás: Magyar szó

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име