Óbecsén akár 12-13 ezer euróért is lehet lelakott, de lakható házat vásárolni, a környező településeken azonban ilyen ingatlan csupán feleennyibe kerül. Egy jobb házért persze ennek az összegnek a többszörösét is elkérik a községben.

Tegnap hat menekült és kitelepített család kapott 810 ezer dinárt az óbecsei önkormányzattól azért, hogy saját házat vehessen. A házak vásárlására szánt 4,8 millió dinár 90 százaléka a menekültügyi és migrációs biztosságtól érkezett, a többit az önkormányzat tette hozzá.
Vuk Radojević, Óbecse polgármestere emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat nem először támogatja a menekült és kitelepített személyeket Óbecsén: a menekültügyi és migrációs biztossággal közösen korábban csaknem 6,5 millió dinárt adtak építőanyag vásárlására, a menekült családok gazdasági megerősítésére (üvegházak, marhák, baromfik beszerzésére) pedig 2,5 millió dinár jutott.

A menekültek és kitelepítettek leginkább az építőanyagok iránt érdeklődnek, ezért az önkormányzat az idén is szeretne pályázatot kiírni erre a célra.

Forrás: Magyar szó

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име