Foto: Polomed fb

Hidroterapija jeste terapijska metoda koja se zasniva na kontrolisanim pokretima, temperaturi i pritisku vode, a zbog svoje dostupnosti i prilagodljivosti koristila se još u najstarijim civilizacijama i, uz određena poboljšanja, zadržala se do danas!

Ova kao i mnoge druge terapije i pregledi dostupni su vam u ambulanti za rehabilitaciju Polomed u Bečeju, o čemu više možete pročitati klikom na link, a u nastavku ovog teksta upoznajemo vas sa hidroterapijom.

Kao što je već rečeno, ovo je terapija uz pomoć vode, a odvija se u bazenima ili kadama specijalno namenjenim za tu svrhu, pod kontrolom fizijatra i fizioterapeuta. Ova vrsta fizikalne terapije daje odlične rezultate kod različitih povreda koštano zglobnog i mišićnog sistema, kao i kod različitih oboljenja (Alchajmer, cirkulacija, neurološke manifestacije i drugo).

Prostorija za hidroterapiju u ambulanti Polomed

Voda, kada se primenjuje na spoljašnjosti tela, ima mehaničke, toplotne i hemijske efekte, što sve pozitivno deluje na koštano-mišićni sistem, ali i na kardiovaskularni, respiratorni, nervni i druge sisteme organizma. Najkraće bi se moglo reći da hidroterapija, kada se pravilno primenjuje, pozitivno deluje na celokupno psihofizičko stanje čoveka.

Kako kažu iz ambulante Polomed, bol je prvi znak da se treba obratiti lekaru, te ne treba čekati već reagovati na vreme. Sve dodatne informacije, kao i zakazivanje termina dostupne su pozivom na broj 021/6910288 ili 063/8783969.

Takođe, ukoliko imate dopunsko zdravstveno osiguranje, u ovoj ambulanti možete obaviti preglede uz karticu Generali osiguranja, Wiener Städtische osiguranja, UNIQA osiguranja i DDOR osiguranja bez dodatnih troškova.

Čekamo vas na adresi Braće Tica 23/a u Bečeju!

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име