Jubilarno 50. izdanje predstave „Od raja do beznjenice“ humanitarnog je karaktera, a novac od prodatih ulaznica biće namenjen lečenju deci i mladima iz Bečeja. 

Predstava Lazi Kostiću i Lenki Dunđerskoj, nastala na dvorcu Bogdana Dunđerskog 2015. godine,  a jubilarno izvođenje u velikoj sali opštine Bečej biće u nedelju 24. decembra od 17 sati.

Delo čiju režiju i tekst potpisuje Zoran Subotički je potresna priča o velikoj ljubavi  između velikog  pesnika Laze Kostića i mlade, darovite, radoznale kćeri jednog od najmoćnijih Srba Austrougarske carevine, Lenke Dunđerski.

-Iako zamišljena da se izvodi isključivo u dvorcu Bogdana Dunđerskog, sticajem okolnosti, predstava se u prethodne dve godine izvodila ekskluzivno u drugim dvorcima i palatama, kaštelima i drugim zdanjima od kultrno-istorijskog značaja – od Galerije Matice srpske, Matice srpske, Muzeja Vojvodine, Magistratu u Pančevu, Tekelijanumu u Budimpešti, Zrenjaninu, Kikindi, Zemunu, Subotici, Beogradu, Sremskoj Mitrovici, te svakako Srbobranu, odakle su Dunđerski krenuli putem uspeha i uzdizanja, kaže Zoran Subotički.

Predstava je sastavni deo projekta o lozi Dunđerskih, pod nazivom „Čudesni svet Dunđerskih“.

Organizator jubilarnog izvođenja predstave je Rotari klub Stari Bečej, uz podršku lokalne samouprave i Gradskog pozorišta Bečej.

Karte se mogu rezervisati na telefon: 063/754-15-63 i putem imejla leadernet.eu@gmail.com, po ceni od 400 dinara, a preuzimaju se u zgradi opštiei od 16 do 17 sati na dan izvedbe.

Sav prihod od ulaznica i priloga namenjen je Aleksi, Viktoriji, Marini i Staši.

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име