Az egyesület elsődleges célja felkarolni azokat a gyerekeket, akik valamilyen oknál fogva nincsennek bevonva az oktatási rendszerbe.

A 2018-ban érvénybe lépett Gyermekjóléti akcióterv keretében végzett felmérések szerint 2019-ben 688 szegény sorsban élő gyermeket jegyeztek fel Óbecsén, míg a 2020-as felmérés már 922 hátrányos helyzetű gyermeket tart számon. Az  egyesület tevékenységének keretében a gyermekek jogainak betartására és batartatására is nagy hangsúlyt fektet.

A Gyermekbarát egyesület minden héten külön foglalkozásokat is szervez a gyermekek számára, ahol együtt tanulhatnak, játszhatnak, fejlesztő tevékenységeket végeznek, és nem utolsó sorban élettapasztalatokat is szerezhetnek. A gyerekekkel többek között Lucsev Mária, gyógypedagógus is sokat foglalkozik.

Az egyesület tevékenységét, a gyermekek felzárkóztatását a  közösség összetartó ereje is segíti.

Az egyesület munkájának közösségformáló erejét mutatja az is, hogy már az óvodáskorú gyermekek körében is szerveznek adománygyűjtő akciót. A Gyerekek gyerekeknek óvodai program keretében az óvodások minden évben odaajándékozzák nem használt játékaikat, kinőtt ruháikat, amelyeket később az egyesület eljuttat a hátrányos helyzetű gyermekekhez.

 

Sadržaj je kreiran u okviru projekta „U sred stvari: Profesionalnim informisanjem ka unapređenju položaja mađarske nacionalne manjine u Srbiji – A dolgok közepébe: Professzionális tájékoztatással a szerbiai magyar nemzeti kisebbség helyzetének a javításáért“ koji je sufinansira Ministarstvo kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име