A gyeremekek és az idősek a legveszélyeztetettebb kategóriák

Húsz éves jubileumát ünnepelte idén a Nők Kishegyesi Fóruma. Az egyesület 2002-ben alakult, és olyan programok és tevékenységek szervezését tűzte ki célul, amely segíti a hátrányos helyzetű családok életminőségének fejlesztését.

Az Ügyi csapat minden szombaton összejön, hogy közösen alkossanak, tanuljanak, új dolgokat fedezzenek fel.

Erzsébet szerint minden gyereknek meg kell adni a lehetőséget. Büszkén mesél azokról, a lányokról, akiknek a körülmények ellenére sikerült továbbtanulniuk. Ketten közülük már sikeresen végztek a szabadkai Bosa Milićević Közgazdasági Középiskola szakács szakán.

Tóth Anita a fórum keretében működő Kreatív Kézműves Kör vezetője szintén szíven szervez foglalkozásokat a gyerekek számára.

A Kézműves Kör tagjai rendszeresen részt vesznek a Vajdasági rendezvényeken is.

A Nők Kishegyesi Fóruma részt vett a helyi szociális védelmi stratégia kidolgozásában is.

Az egyesület 2007-ben érszt vett egy Vajdaság-szintű konferencián, amely keretében megismerték a magyarországi falu és tanyagondnoki szolgálat működését.

A házi betegápolás szolgálat keretében 180 családot látogatnak.

A kishegyesi nők kezdeményezése által ma már Vajdaság több településén is működik a falugondnoki szolgálat.

A Nők Kishegyesi Fóruma igyekszik az élet minden területén segíteni a településen élő családokat. Az elkövetkező időszakban a gyermekeknek szervezett programok mellett szeretnék a szülőket is bevonni különböző olyan aktivitásokba, amelyek segíthetik a családok helyzetét.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име