U Domu zdravlja Bečej počela je vakcinacija protiv sezonskog gripa. Kako smo saznali iz te ustanove, doza ima dovoljno, te svako zainteresovan može doći na tretman, dok prednost imaju deca, hronični bolesnici i stariji od 65 godina.

Glavni tehničar doma zdravlja Dragan Banović, rekao je da je stiglo 800 vakcina, a ukoliko bude potrebe, one se mogu i naknadno poručiti.

– Ranijih godina je trošeno između 750 i 780. Ukoliko sada zatreba još, mi ćemo nabaviti od Zavoda, kazao je Banović. U najvećoj potiskoj opštini zbog vakcine protiv sezonskog gripa svojim se izabranim lekarima obraćaju stariji žitelji, kao i hronični bolesnici, koji su, pored dece, grupa stanovništa kojima se ona preporučuje.

U bečejskom domu zdravlja pripremaju promociju zaveštanja organa i to na svetski dan donorstva. Zainteresovani građani moći se 14. oktobra u holu doma zdravlja, ali i u drugim zdravstvenim objektima širom opštine, da saznaju više o donorstvu i transplantaciji organa.

Što se fizijatra u bečejskom domu zdravlja tiče, početkom novembra lekarka koja je bila na specijalizaciji počinje sa radom u Jodnoj banji.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име