Uoči Međunarodnog dana volontera ozvaničena je saradnja Centra za socijalni rad Bečej i njegovog Dnevnog boravka za decu i mlade sa smetnjama u razvoju sa Kancelarijom za mlade opštine Bečej i Bečejskim udruženjem mladih.

Iako su i ranije sarađivali na brojnim aktivnostima, potpisnici ugovora o saradnji još će  to raditi više i bolje u cilju promocije ljudskih prava, posebno prava dece i mladi, razvijanja tolerancije i kreativnosti.

Bečejci su letos bili učesnici projekta „Uključivanje uživo“ koji je Beogradski centar za ljudska prava sprovodio u šest lokalnih zajednica – Bečej, Pančevo, Beograd, Kragujevac, Niš i Novi Pazar.

Osnovni cilj ovog projekta je upravo unapređenje položaja mladih iz društveno osetljivih grupa, a obuku o načinima socijalnog uključivanja i sprečavanja diskriminacije mladih iz marginalizovanih društvenih grupa je prošlo ukupno 18 mladih ljudi. Ideja je bila da oni stečeno znanje i veštine podele sa akterima omladinskih politika u pomenutim lokalnim zajednicama i da kasnije samostalno sprovode akcije usmerene ka kreiranju povoljnog okruženja za inkluziju mladih iz marginalizovanih grupa, što su Bečejci i učinili.

Za dobar zvaničan početak saradnje članice BUM-a uručile su partnerskoj ustanovi komplet društvenih igara, a već sutra zajedno obeležavaju Međunarodni dan volontera koji su u lokalnoj zajednici ključni u promociji prava mladih na jednake šanse na svim poljima.

 

Pogledajte TV reportažu

 

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva. Medijski sadržaj nastao je u okviru projekta „Javni interes u fokusu: Informisanjem ka većem ostvarivanju prava građana opštine Bečej“, koji sufinansira opština Bečej

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име